2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Par Smiltenes novadā esošo publisko ūdenstilpju izmantošanu

Piesārņots ūdens var izraisīt cilvēkam dažādas saslimšanas, tāpēc Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus rūpēties par savu un citu cilvēku veselību un nepeldināt dzīvniekus vietās, kur peldas cilvēki, nemazgāties un nemazgāt veļu ūdenstilpēs, neatstāt peldvietās sadzīves atkritumus, neiepludināt kanalizāciju ūdenstilpē.

Noteikumi, kas regulē suņu peldēšanu:
Smiltenes novada Sabiedriskās kārtības noteikumu 23. punkts nosaka, ka par mazgāšanos, dzīvnieku peldināšanu, veļas mazgāšanu publiskos dīķos, strūklakās un citās ūdenstilpēs, var tikt piemērots naudas sods no 10.00 līdz 65.00 eiro. Ja pārkāpums izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, naudas sods var būt no 40.00 līdz 75.00 eiro.

Vietas, kur ir aizliegts un kur ir atļauts peldināt suņus:
Suņus peldināt aizliegts visā Tepera ezerā (ir uzstādītas informatīvās zīmes), Vidusezerā, Klievezera peldētavā, visā Niedrāja ezerā, Launkalnes pagasta Silvā – ūdenstilpē pie pagrieziena uz SIA „Smiltene Impex”, Bilskas ezera peldētavā un Lizdoles ezera peldētavās.

Smiltenes novadā suņus peldināt atļauts: Smiltenes novada upēs, Smiltenē – Klievezera dienvidu krastā (piekļuve pa ceļu no Mežoles ielas); meža ezerā Turpurītis (aptuveni 100 metrus no Zaķu un Jaunās ielas krustojuma Silvas virzienā); Launkalnes pagasta Spiciera ezerā (pie AS „Latvijas valsts meži” ierīkotās atpūtas vietas).

Iepriekš minētajās ūdenstilpēs atļauts peldināt suņus drošā attālumā no cilvēku peldvietām (ieteicamais attālums 30 – 50 metri).

Suņa īpašnieks vai turētājs ir atbildīgs par to, lai suns būtu redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību, tāpēc SNPP vēlreiz atgādina, ka suņa īpašniekam (turētājam) ir jāievēro „Dzīvnieku aizsardzības likuma” 5.panta otrās daļas 3.punktā noteiktā prasība: (…) nodrošināt, lai dzīvnieks netraucētu un neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus.

Normunds Liepa
Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšnieks