2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Par Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāju tiek ievēlēts Edgars Avotiņš

Šodien, 1.jūlijā, plkst.11.00 aizritēja pirmā Smiltenes novada pašvaldības domes sēde, kurā jaunievēlētie Smiltenes novada pašvaldības domes deputāti par domes priekšsēdētāju ievēlēja Edgaru Avotiņu Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” Smiltenes novada saraksta līderi.

Uz sēdi, kuru sasauca un vadīja Smiltenes novada pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Aurika Zīvere, bija ieradušies visi 15 jaunievēlētie domes deputāti:  saraksta „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”– Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” deputāti: Edgars Avotiņš, Andris Abrāmovs, Inga Ērgle, Mārtiņš Vīgants Jānis Āboliņš; “Latvijas Attīstībai” deputāti Gita Mūrniece, Raivis Vizulis, Māris Zālītis un Dainis Aļeksējevs, saraksta „PROGRESĪVIE” deputāti  Ervins Labanovskis un Otārs Putrālis,  partijas „Jaunā Vienotība” deputātes Ilze Vergina un Astrīda Harju, „Zaļo un Zemnieku savienības politiskās partijas “Latvijas Reģionu Apvienība” deputāti Toms Markss un Ainārs Mežulis.

Sēdes dienas kārtībā bija jautājums par domes priekšsēdētāja ievēlēšanu. Deputāts Andris Abrāmovs uz balsošanu izvirzīja Edgara Avotiņa kandidatūru. Balsojot atklāti, deputāti ar 13 balsīm “par” un 2 balsīm “pret” par Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāju ievēlēja izvirzīto kandidātu Edgaru Avotiņu. 

Noslēdzot pirmo sēdi, Smiltenes novada pašvaldības priekšsēdētājs ikvienam deputātam vēlot  izturību, izsludināja ārkārtas domes sēdi, šodien plkst. 16.00 ar sekojošu darba kārtību – par Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu amatā, par Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu amatā, par pastāvīgo domes komiteju izveidi un par pastāvīgo domes komiteju locekļu ievēlēšanu.

 

Linda Beitika,

Smiltenes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste