2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Par Smiltenes vidusskolas teritorijā esošo stāvlaukumu

Līdz ar mācību gada atsākšanos, aktualizējies jautājums par Smiltenes vidusskolas, Rīgas ielā16c, pieguļošajā teritorijā un pārraudzībā esošo stāvlaukumu un kravas automašīnu novietošanu tajā, kas ikdienā, īpaši rīta stundās, kad bērni tiek vesti uz izglītības iestādi, traucē vieglajām automašīnām veikt iebraukšanu un manevrus.

Lai veiksmīgāk atrisinātu esošo situāciju, Smiltenes novada domē tika pieņemts lēmums stāvlaukumā jau pie esošajām ceļazīmēm izvietot papildzīmes, kas liegtu stāvlaukumā iebraukt kravas automašīnām darba dienās no plkst.7.00 līdz 19.00, kas ir aktīvais izglītības iestādes darba laiks. Papildzīmes tiks uzstādītas tuvākajā mēneša laikā. Tikmēr kravas automašīnu vadītājus aicinām būt saprotošiem un darba gaitas atsākt pirms izglītības iestādē ierodas vecāki un bērni.

Vēršam uzmanību uz to, ka projekta “Smiltenes pilsētas degradēto teritoriju revitalizācija, I.kārta” ietvaros šobrīd, Limbažu ielā, kur ierasti bija iespēja novietot kravas automašīnas, ir ierobežota satiksmes plūsma un stāvēšana tajā nav iespējama, līdz ar to, kravas automašīnām tiks saglabāta iespēja novietot automašīnas Rīgas ielas 16c stāvlaukumā, laika posmā, kas nav norādīta uz papildzīmes, kā arī aicinām kravas automašīnu vadītājus transportlīdzekļa novietošanai izmantot Limbažu ielas posmu starp Raiņa un Rīgas ielu (ielas posms ar grants segumu), netraucējot citu transportlīdzekļu kustību. Projekta ietvaros Limbažu ielā, posmā no Rīgas ielas līdz Valmieras ielai, plānots izbūvēt arī papildus transportlīdzekļu stāvvietas, paredzot atsevišķi vietas arī kravas automašīnām.

Vecākus aicinām laikus plānot bērnu nogādāšanu izglītības iestādē, lai neradītu papildus sastrēgumu.

Inga Kovala
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste