2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Pārgājienā – ekspedīcijā iepazīst Palsas upes lokus

1.aprīļa rītā lieli un mazi dalībnieki pulcējās pie Palsmanes Kultūras nama, lai kopīgi dotos pārgājienā – ekspedīcijā gar Palsas lokiem un iepazītu Palsas upi no Palsmanes līdz Variņiem.

Pasākumā piedalījās 36 dalībnieki, kuri mēroja pārgājienu apmēram 10 km garumā gar Palsas upes līkumoto krastu, pāri laukiem, cauri mežiem un krūmiem, nebaidoties no slapjajiem laika apstākļiem un dubļiem.

Atšķirībā no iepriekšējiem pasākumiem, šis veda pa salīdzinoši neskartām dabas teritorijām. Pārgājiena laikā Santa Paegle iepazīstināja ar dažiem līdzās esošajiem kultūrvēsturiskajiem objektiem un to nostāstiem. Savukārt pusceļā dalībniekiem bija iespēja atvilkt elpu un sasildīties pie ugunskura, uzcept līdzi paņemtās desiņas un iedzert karstu tēju, lai atgūtu spēkus un mērotu ceļu tālāk uz Variņiem.

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs saka lielu paldies dalībniekiem un īpašu paldies pasākuma vadītājai Santai Paeglei par interesanto pārgājienu – ekspedīciju un kopā pavadīto laiku!

 

Pasākumu organizēja Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar aktīvās atpūtas pasākumu vadītāju Santu Paegli no “Sports S”.

Foto galerija no pasākuma pieejama šeit.

Visas fotogrāfijas no pasākuma lejupielādējamas šeit un šeit.

Fotogrāfijas atļauts lejupielādēt un publicēt sociālajos tīklos atsaucoties uz fotogrāfiju autoriem.

 

Informāciju sagatavoja:
Lelde Sprancmane, 
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma speciāliste