2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Pasākums jaunajiem uzņēmējiem “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā”

Piektdien, 12.aprīlī, Smiltenes pilsētas Kultūras centrā notika ikgadējais pasākums jaunajiem uzņēmējiem “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā”, lai stiprinātu sadarbību un informētu jaunos uzņēmējus par pieejamo pašvaldības un sadarbības partneru biznesa atbalsta iespējām.

Atklājot pasākumu un uzrunājot jaunos uzņēmējus, Smiltenes novada domes izpilddirektora pienākumu izpildītājs Andris Lapiņš uzsvēra, ka šis pasākums nav domāts, lai kaut ko mācītu vai skaidrotu jaunas patiesības, bet gan parādīt jaunajiem uzņēmējiem iespējas, ko pašvaldība ir gatava nodrošināt un ko piedāvā pašvaldības sadarbības partneri – LIAA Valmieras biznesa inkubators un AS Attīstības finanšu institūcija “Altum”. Gan LIAA Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Jurģis Priedītis, gan “Altum” Valmieras reģionālā centra vadītāja Olita Untāla, stāstot par viņu biznesa institūciju atbalsta programmām, aicināja uzņēmējus nebaidīties un uzdrīkstēties izmantot visas sniegtās iespējas, lai attīstītu ideju un uzsāktu uzņēmējdarbību un, ja nepieciešams, piesaistīt papildu finansējumu darbības sfēras paplašināšanai.

Arī šogad pašvaldība turpināja pērn aizsākto tradīciju – jauno uzņēmēju godināšanu, kuri par savu uzņēmējdarbības vietu ir izvēlējušies tieši Smiltenes novadu. Pasākuma laikā tika godināti Smiltenes novada administratīvajā teritorijā esošie uzņēmumi vai to struktūrvienības, kuri ir reģistrēti komercreģistrā un/vai Uzņēmumu reģistrā iepriekšējā gada laikā un kuriem saimnieciskā darbība nesaistās ar holdinga kompānijas darbību un nav izbeigta vai neatrodas likvidācijas procesā, kā arī uz pasākumu atkārtoti tika aicināti 2017.gadā reģistrēto uzņēmumu pārstāvji, kuri nepiedalījās pagājušā gada pasākumā.

2018.gadā Smiltenes novadā tika reģistrēti kopumā 25 jauni uzņēmumi. Pārstāvētās darbības sfēras – būvniecība, atpūtas un sporta priekšmetu noma, nekustamo īpašumu pārvaldīšana, mežkopība, mežsaimniecība, automobiļu remonts, mehāniskā apstrāde, kravu pārvadājumi, lauksaimniecība, grāmatvedības pakalpojumu un daudzi citi darbības veidi.

Pasākuma laikā Latvijas Bankas kolekcijas sudraba monētas “Gadskārta” tika pasniegtas 10 jaunajiem uzņēmumiem: SIA “IRM GRUPA” (kravu pārvadājumi pa autoceļiem); SIA “M.G.Building” (dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecība); SIA “KBV” (ūdensapgādes sistēmu būvniecība); IK “Data Repair” (datoru un perifēro iekārtu remonts); SIA “Ķirsītis DA” (sēkleņu un kauleņu audzēšana); SIA “Matrikss M” (mežkopība, mežsaimniecība); SIA “Evid” (uzskaites, grāmatvedības, audita un revīzijas pakalpojumi, konsultēšana nodokļu jautājumos); SIA “KSMZ” (mežkopība, mežsaimniecība); SIA “Donit” (reklāmas aģentūra) un SIA “IG activities” (atpūtas un sporta priekšmetu iznomāšana un ekspluatācijas līzings).

Pasākuma noslēgumā savā uzņēmējdarbības pieredzē un padomos dalījās SIA “LKL NAMI” un atpūtas bāzes “Slīpi” vadītāja Antra Ķikute, kura aicināja uzņēmējus pēc iespējas vairāk izmantot pieejamos resursus uzņēmuma attīstībai, kā arī veicināt sadarbību ar citiem uzņēmumiem, lai paplašinātu piedāvātā pakalpojuma klāstu un palielinātu klientu piesaisti. Savukārt dzirkstošo bērzu sulu “Birzī” ražotājs Ervins Labanovskis savā pieredzes stāstā akcentēja, cik nozīmīga ir sava produkta atpazīstamības veidošana, ieteica vairāk piedomāt pie produkta izskata un dizaina, kā arī izmantot sociālo tīklu sniegtās iespējas mārketinga aktivitātēs. E.Labanovskis uzņēmējiem novēlēja būt atvērtiem jauniem pret klientu pieprasītiem risinājumiem, bet tajā pašā laikā ir mēģināt balansēt, lai tas būtu saskaņā ar sevi pašu.

Tāpat pasākuma laikā bija iespēja uzzināt par Smiltenes novada domes uzņēmējdarbības grantu konkursu “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā”, kura mērķis ir sniegt atbalstu novada uzņēmumu un fizisko personu projektiem, kuru rezultātā tiek radīti jauni produkti un pakalpojumi vai tiek radītas jaunas darbavietas Smiltenes novadā. Par to vairāk pastāstīja Smiltenes novada domes Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Ieva Dille. Atgādinām, ka pašvaldības atbalsts viena projekta īstenošanai ir līdz pat 3000 EUR. Konkursā var piedalīties Smiltenes novadā reģistrēta juridiska persona vai fiziska persona, kas reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicējs vai kas uzvaras gadījumā reģistrēsies kā saimnieciskās darbības veicējs vai komersants. Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 2019.gada 31. maijam. Vairāk informācija –  www.smiltenesnovads.lv.

Jauno uzņēmēju pasākums “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā” notika jau otro gadu. Par jaunākām pašvaldības aktualitātēm aicinām sekot līdzi novada mājas lapā www.smiltenesnovads.lv vai pašvaldības sociālajos tīklos Facebook, Twitter, Instagram. Par biznesa atbalsta programmām vairāki lasi – www.altum.lv un http://www.liaa.gov.lv.

FOTO

Informāciju sagatavoja:
Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste