2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Pasaules junioru čempionāts orientēšanās sportā

Pasaules junioru čempionātu orientēšanās Ilgvars Caune noslēdz ar 11. vietu stafetēs.

Jau informējām, ka Pasaules junioru čempionātā kas notika no 7 līdz 12. Jūlijam Dānijā Azimuts OK-Sm BJSS sportists, grundzālietis Ilgvars Caune garajā distancē izcīnīja 29. vietu. Kas kā vēlāk izrādījās bija labākais Latvijas puišu individuālais rezultāts šajā čempionātā.

Sacensību turpinājumā notika vidējās distances kvalifikācijas skrējieni, kur no katra kvalifikācijas skrējiena 20 labākie iekļuva A finālā un ieguva tiesības cīnīties par 1 līdz 60 vietu. Pārējiem bija jāsacenšas B un C finālos, attiecīgi sadalot no 61 līdz 175 vietai.

Ilgvars savā kvalifikācijas grupā finišēja 18. vietā ,zaudējot kvalifikācijas skrējiena uzvarētājam 4 minūtes un izcīnīja tiesības startēt A finālā. Diemžēl šī vieta nenodrošināja Ilgvaram izdevīgu starta minūti.

A finālā 4,7 km ar kāpumu 270m un 17 KP distances sākuma daļā Ilgvars zaudēja gandrīz divas minūtes. Tālākajā distancē veicās labāk un izdevās finišēt ar 41. rezultātu -32:13, sacensību uzvarētājam, norvēģim Kasper Forsser, piekāpjoties. +7:10 un savam komandas biedram Rihardam Krūmiņam +0:06 sekundes.

Vidējās distances rezultāti.

Pasaules junioru čempionāta mājas lapa.

GPS sekošana. 

Sacensību noslēgumā notika stafetes sacensības uz kurām Latvijas sportisti lika vislielākās cerības.

Latvijas junioru komanda ar Ilgvaru Cauni trešajā etapā izcīnīja 11. vietu. Stafešu uzvarētāju Lielbritānijas komandai piekāpjoties +11:10. Otrajā vietā finišēja zviedri un trešajā franči. Mūsu kaimiņvalstis Igaunija un Lietuva attiecīgi 18. un 23. vietā. Savukārt Krievijas juniori finišēja 12. vietā. Ilgvaram pietrūka tikai 5 sekundes, lai panāktu Vācijas komandu, kas finišēja 10. vietā. Interesanti, ka pagājušajā gadā Ungārijā arī vācieši bija tie, kas finišēja pirms Latvijas. Toreiz trešo etapu Latvijas komandā skrēja arī grundzālietis Matīss Slikšjānis.

GPS sekošana Ilgvara etapam.

Stafešu rezultāti nāciju vērtējums.

Stafešu sacensībās piedalījās 36 valstu komandas. Tā kā daudzām valstīm startēja divas komandas, kopējais komandu skaits bija 58. Šajā vērtējumā Latvijas puišiem 14.vieta.

Rezultāti.

Visa junioru čempionāta kopvērtējumā Latvijas komandai 12. vieta, kas izcīnīta 41 valsts konkurencē.

Māris Stabiņš