2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pašvaldības līdzfinansējums daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai

Šā gada aprīlī stājās spēkā Smiltenes novada domes  saistošie noteikumi Nr.1/17 “Par Smiltenes novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai”. Smiltenes novada dome aicina daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas īpašniekus pieteikties pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai. 

Ar šo noteikumu palīdzību un izstrādāto atbalsta programmu Smiltenes novada pašvaldība vēlas motivēt dzīvokļu īpašniekus sagatavoties plānotajam valsts un Eiropas Savienības atbalstam energoefektivitātes pasākumu īstenošanai ēkās, veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu, viedu energovadību un atjaunojamo energoresursu izmantošanu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās.

Pieaugot tarifiem siltuma un energoapgādes jomā un aktualizējoties vides jautājumiem, arvien svarīgāk ir samazināt energopatēriņu, tāpēc  viens no veidiem, kā to panākt, ir veikt energoefektivitātes pasākumus, kas nākotnē palīdzēs samazināt arī iedzīvotāju apkures izdevumus.

Uz pašvaldības līdzfinansējumu var pretendēt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kas atrodas Smiltenes novada administratīvajā teritorijā un tajā, saskaņā ar kadastrālās uzmērīšanas lietu, ir ne mazāk kā četri dzīvokļi, energoefektivitātes pasākumu veikšanai atbilstoši noteikumos minētajiem nosacījumiem.

Pašvaldības līdzfinansējuma kopējais apjoms vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoefektivitātes pasākumu veikšanai viena kalendārā gada laikā ir ne lielāks kā 3000 eiro, un tiek piešķirts šādām aktivitātēm:

  • energoaudita veikšanai – 70 procenti no projekta kopējām atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 500 eiro;
  • ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu būvprojekta sagatavošanai – 20% procenti no kopējām izmaksām, bet ne vairāk kā 2000 eiro;
  • sertificēta speciālista tehniskās apsekošanas atzinuma sagatavošanai  – 70 procenti no projekta kopējām atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 500 eiro.

Līdzfinansējuma saņemšanai pretendentiem atbilstoši noteikumiem jāiesniedz pašvaldībai pieteikums un projekta iesniegums finansējuma saņemšanai.  Lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu pieņems Smiltenes novada domes Finanšu un attīstības jautājumu pastāvīgā komiteja viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

Sīkāk par pieteikšanās kartību skatīt ŠEIT.

 

Sagatavoja:

Marita Mūze
Sabiedrisko attiecību speciāliste