2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pašvaldības policija aicina ievērot valdības noteiktos drošības pasākumus

Pēdējo nedēļu laikā Smiltenes novada pašvaldības policija stingri seko līdzi valdības noteiktajām prasībām, lai pārliecinātos, vai sabiedrība izprot noteikto drošības pasākumu ierobežojumus. 

Jāteic svētku iepirkšanās drudzis un uzvedība tirdzniecības vietās neliecina par atbildīgu iedzīvotāju uzvedību, tādēļ pašvaldības policijai atkārtoti jāatgādina: “Par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu var tikt piemērots naudas sods līdz 350 eiro, kā arī var iestāties kriminālatbildība, paredzot sodu ar brīvības atņemšanu”. 

No 19. decembra uz trim nedēļām noteiktie drošības pasākumi ir vērsti uz to, lai ikviens no mums satiktu pēc iespējas mazāk citu cilvēku ārpus savas mājsaimniecības. Smiltenes novada pašvaldības policija izprot, ka valdības veiktie grozījumi Ministru kabineta rīkojumā Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, pastiprinot drošības pasākumus, radīs grūtības un sarežģīs ikdienu, bet vienlaikus lūdz ikvienu iedzīvotāju sadarboties un būt līdzatbildīgiem šajā sarežģītajā situācijā. Līdz pat šim brīdim, policijas inspektoru novērojumi liecina, ka daļai  sabiedrības ir grūti ievērot vienkāršus nosacījumus – jaunieši turpina pulcēties, neesot vecāku uzraudzībā, daļa iedzīvotāju nepareizi nēsā sejas aizsargmaskas, mājsaimniecības turpina tikties, neievērojot noteiktos drošības pasākumus.

Aicinām godprātīgi ievērot noteiktos ierobežojumus, jo kā uzsver atbildīgie speciālisti tikai ar personīgo disciplīnu un atbildību ir iespējams novērst Covid-19 vīrusa izplatību un pasargāt savu ģimeni, kaimiņus, draugus, kolēģus un jebkuru novada iedzīvotāju no saslimšanas. Šis ir svētku gaidīšanas laiks, un to būtu neprātīgi sabojāt ar policijas brīdinājumu, naudas sodu vai citu sarūgtinājumu.

Ja iedzīvotājiem ir informācija par personām, kuras apzināti neievēro noteiktos drošības pasākumus, aicinām ziņot, zvanot uz Pašvaldības policijas dežūrtālruni 28659933 vai Valsts policijai –  110.

 

Atgādinām, lai ierobežotu koronavīrusa izraisītās slimības “Covid-19” izplatību un rūpētos par novada iedzīvotāju veselību, pašvaldība var palīdzēt:

  • ceļotājiem, kuri ir atgriezušies no ārzemēm, organizējot naktsmītni pašizolācijai;
  • pašizolācijā esošo personu ģimenes locekļiem, ja palīdzība ir nepieciešama;
  • vecākiem, kas veseļojas stacionārā – palīdzot pieskatīt bērnus;
  • nodrošināt transportu, personu nogādāšanai mājās no stacionāra, kas veseļojas no vīrusa izraisītās saslimšanas;
  • piešķirot krīzes pabalstu un krīzes pakas, ja personas ir palikušas bez ienākumiem vai atrodas citā krīzes situācijā;
  • u.c. atbalsta mehānismi, ko pašvaldība var nodrošināt, izvērtējot katru individuālu gadījumu, tāpēc aicinām sazināties, zvanot uz Pašvaldības informatīvo tālruni 26362282  vai rakstot uz e-pastu: [email protected].

 

Paļaujamies uz katra goda prātu, situācijas izpratni un atbildību pret līdzcilvēkiem. Pašvaldība iespēju robežās dara visu, lai nodrošinātu drošību un atbalstu iedzīvotājiem.

 

Informāciju sagatavoja: 

Linda Beitika, 

Sabiedrisko attiecību speciāliste