2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pašvaldības policija aiztur bīstamu kravas automašīnas vadītāju alkoholā reibumā

Pagājušajā nedēļā novada Pašvaldības policijai, aizturot alkohola reibumā esošu kravas automašīnas vadītāju, izdodas novērst draudus ceļu satiksmes dalībniekiem. Pašvaldības policija aicina ikvienu ziņot par šādām vai līdzīgām situācijām, lai spētu novērst un paglābt apkārtējos no nelaimes gadījumiem.

19.jūlijā ap plkst.11.00 Smiltenes novada Pašvaldības policijas uzmanību uz Smiltene-Gulbene autoceļa piesaistīja Volvo kravas automašīnas ar piekabi vadīšanas nepārliecinošais stils. Policija uzsāka automašīnas vajāšanu, ieslēdzot bākugunis un speciālos skaņas signālus, tomēr autovadītājs nereaģēja uz tiem un turpināja vadīt auto Smiltenes virzienā, vairākkārtīgi apdraudot citu ceļas satiksmes dalībnieku drošību. Automašīna izdarīja nekontrolētas sānu kustības, periodiski pārvietojoties no kreisās uz labo pusi, iebraucot arī pretējā braukšanas joslā, kā arī nobraucot no asfalta seguma. Krava mašīnas piekabē bija pilna ar baļķiem un nebija atbilstoši nostiprināta, ripoja un “mētājās” no vienas piekabes malas uz otru. Tikai laimīgas sagadīšanās pēc, neizkrita uz ceļa.

Policijai izdevās autovadītāju apturēt tikai pēc 7 kilometru vajāšanas. Pārbaudot 1961.gadā dzimušā vīrieša alkohola ietekmi izelpā, tika konstatēts 2,29 promiļu reibums.

Autovadītājs paskaidroja, ka vedis kravu no Gulbenes novada Lejasciema pagasta uz Skultes novada ostu un izrādīja neapmierinātību, ka ir apturēts un policija neļauj turpināt ceļu. Vīrietis apgalvoja, ka viņaprāt kravu būtu veiksmīgi nogādājis ostā.

Aizturētais autovadītājs un transports ar kravu tika nodots Valsts policijas darbiniekiem administratīvā pārkāpuma noformēšanai.

Raidījuma “Degpunktā” sagatavotais video sižets par notikušo ŠEIT.

Pašvaldības policija lūdz iedzīvotājus un satiksmes dalībniekus bīstamās situācijās nekavējoties zvanīt uz tālruni 110 un informēt policiju par konstatēto, jo tas dažkārt ļauj palīdzēt ātrāk aizturēt šādas bīstamas personas un iespējams paglābt apkārtējos no nelaimes vai traģēdijas.

Normunds Liepa
Smiltenes novada
Pašvaldības policijas
priekšnieks