2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pie Bilskas ezera izveidota baskāju taka

Biedrība “Vilkmuiža 2011” īstenojusi projektu “Sajūtu takas izveide Bilskas ezermalā”, kura ietvaros pie Bilskas ezera uztapusi sajūtu taka, kas ikvienam dabas mīļotājam dod iespēju doties nelielā pastaigā basām kājām. Taka ir 57,87 m gara un tā veidota lielākoties no dažādiem dabas materiāliem.

 

Projekta “Sajūtu takas izveide Bilskas ezermalā” kopējās izmaksas ir 840,31 EUR, no tiem 420,00 EUR ir Smiltenes novada domes līdzfinansējums, 420,31 EUR biedrības līdzekļi – ziedojumi un biedru nauda.

 

2019.gadā Smiltenes novada svētkos pie Mēru muižas “Vilkmuiža 2011” organizēja labdarības akciju, lai Bilskā taptu sajūtu taka. Biedrības biedri un citi atsaucīgi Bilskas pagasta iedzīvotāji bez atlīdzības izcepa dažādas kūkas un tortes. Tās pret ziedojumiem bija iespējams šajos novada svētkos iegādāties. Kopā tika saziedoti vairāk kā 360 EUR. Tie tika novirzīti sākotnējam mērķim – sajūtu takas izveidei pie Bilskas ezera.

 

Aicinām būt saudzīgiem pret izveidoto infrastruktūru un atgādinām, ka taka ir paredzēta staigāšanai ar basām kājām nevis ar apaviem. Lai nodrošinātu ilgstošāku takas materiālu ekspluatāciju, lūdzam pa to neskriet!

 

 

 

Informāciju sagatavoja,

Biedrības “Vilkmuiža 2011”

valdes locekle

Ira Punkstiņa