2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Pieaugušo izglītības platforma EPALE aicina uz vebināru “Drošība digitālajā pasaulē”

Ceturtdien, 19. martā no pulksten 11.00 līdz 12.30 notiks video seminārs “Drošība digitālajā pasaulē”, kur runāsim par tīmekļa lietotāju individuālo digitālo drošību.

Vebināra vadītājs, viens no pieprasītākajiem šīs tēmas lektoriem – politologs un domnīcas “Scepticafe” dibinātājs Mārtiņš Hiršs – stāstīs par privātumu digitālajā vidē. Atšķirībā no reālās dzīves, internetā mēs mēdzam labprātīgi atteikties no personiskiem datiem, diemžēl, bieži vien paši par to pat nenojaušot.

Kur meklēt, ja vēlamies redzēt, ko par mums “zina” Google un Facebook; kā pārbaudīt, vai mūsu e pasta adrese ir bijusi iesaistīta kādā no pēdējo gadu datu noplūdēm; kur ieraudzīt savu “digitālās pēdas” nospiedumu un kā to nodzēst – šie ir tikai daži no jautājumiem, kas tiks noskaidroti vebinārā kopā ar Mārtiņu Hiršu.

Vebinārs tiks straumēts tiešsaistē EPALE Facebook profilā: https://www.facebook.com/EPALE.LV/ un Youtube kanālā: https://youtu.be/nKvUoOVL6rM

“Drošība digitālajā pasaulē” ir EPALE Latvijas komandas ieguldījums visas Eiropas digitālo prasmju kampaņā All Digital Week, kas paredzēta no 23. līdz 27.martam, un kuras mērķis ir iedvesmot cilvēkus izmatot tehnoloģiju sniegtās iespējas un apgūt jaunas digitālās prasmes.

Video seminārs notiek Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja: 

Daina Jāņkalne,

IZM Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” komunikācijas eksperte