2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Piedalies “Elektronikas šķiratlonā” EKO laukumos un laimē vērtīgas balvas!

No šā gada 20.aprīļa līdz 20.maijam ikviens SIA “ZAAO” (ZAAO) darbības reģiona iedzīvotājs, ievērojot valstī noteiktos piesardzības pasākumus, aicināts piedalīties akcijā “Elektronikas šķiratlons”, ko organizē Latvijas Zaļais punkts kopā ar partneriem. Tās ietvaros, bezkontakta ceļā nododot savas nolietotās elektroiekārtas ZAAO 20 EKO laukumos, varēs piedalīties arī balvu izlozē.

ZAAO valdes priekšsēdētājs Gints Kukainis: “ZAAO darbības reģionā aktīvi strādājam ne tikai atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu dažādošanai, bet arī izglītojam iedzīvotājus paradumu maiņai, kas sekmē atbildīgu rīcību vides aizsardzībai.  EKO laukumu pakalpojumi iedzīvotājiem gadu gaitā kļūst arvien atpazīstamāki. 2019.gadā tieši nolietotas elektrotehnikas savākšanas akcijā EKO laukumos piedalījās gandrīz 2000 iedzīvotāji, kas ir par trešdaļu vairāk nekā 2014.gadā, kad šādu akciju savā darbības reģionā piedāvājām pirmo reizi. Aicinām iesaistīties “Elektronikas šķiratlonā”, ievērojot EKO laukumos norādītos pasākumus klientu un darbinieku veselības drošībai. Atgādinām, ka EKO laukumos ir plašas pārstrādei derīgo materiālu nodošanas iespējas, kuras var izmantot arī konkrētās akcijas laikā”.

Starp dalībniekiem, kuri kādā no šķirošanas laukumiem būs nodevuši nolietotās elektroiekārtas, 31.maijā tiks izlozēta lielā balva – jauns televizors, kā arī veikalu tīkla “top!” dāvanu kartes un citas pārsteiguma balvas.

ZAAO EKO laukumi atrodas Alojā, Apē, Augšlīgatnē, Cēsīs, Taurenē, Jaunpiebalgā, Limbažos, Mazsalacā, Raganā, Raunā, Rūjienā, Salacgrīvā, Saulkrastos, Smiltenē, Strenčos, Valkā, Valmierā un Reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā “Daibe”. Precīzas EKO laukumu atrašanās vietas un darba laikus var noskaidrot ZAAO mājaslapā: http://www.zaao.lv/lv/privatpersonam/eko_karte .

Ierodoties EKO laukumā, aicinām rūpīgi ievērot valstī noteiktos piesardzības pasākumus, fizisko distancēšanos un ierobežojumus attiecībā uz pulcēšanos. Tāpat pēc laukuma apmeklējuma aicinām rūpīgi nomazgāt rokas vai veikt to dezinfekciju.

Lai nodrošinātu drošu elektroiekārtu nodošanu pārstrādei, elektroiekārtas EKO laukumā ir jānovieto tikai tām paredzētajā vietā un tām ir jābūt neizjauktām, piemēram, ledusskapim jābūt ar kompresoru, televizoram – ar kineskopu, datoram – ar mātes plati u.tml. 

Akciju “Elektronikas šķiratlons” organizē Latvijas Zaļais punkts un SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar veikalu tīklu “top!”. Tā norisināsies visā Latvijā kopumā vairāk nekā 40 šķirošanas laukumos. Plašāk par akciju var uzzināt mājaslapā www.zalais.lv sadaļā “Jaunumi”.

Atgādinām, ka visa veida nolietotās un nederīgās sadzīves un elektrotehnikas iekārtas – veļas mašīnas, televizori, ledusskapji, plītis, datori, monitori, telefoni u.c. – tiek klasificētas kā videi kaitīgi un bīstami atkritumi, jo  satur videi un cilvēkam bīstamas vielas.  Ja baterijas vai elektroiekārtas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, tās nokļūstot apkārtējā vidē rada toksisku piesārņojumu, kaitējot gan dabai, gan cilvēku veselībai. Elektroiekārtas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu u.c.

 Zane Leimane
SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību speciāliste