2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Piestāj “Vidzemes šosejas pieturu” stendā Brīvdabas muzeja gadatirgū!

Š. g. 3. un 4. jūnijā Rīgā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies divu dienu gadatirgus, kurā pirmo reizi piedalīsies arī Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadi zem kopīgā nosaukuma “Vidzemes šosejas pieturas”.

Gadatirgus tiek rīkots jau kopš 1971. gada, un tas sniedz iespēju tikties un apmainīties ar profesionālo pieredzi dažādu paaudžu un specialitāšu latviešu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu darinātājiem no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem.

“Vidzemes šosejas pieturas” ir sadarbības projekts, kura mērķis ir piedāvāt kopīgu tūrisma piedāvājumu, lai iepazīstinātu ar saviem tūrisma apskates objektiem un tūrisma uzņēmējiem.

Gadatirgū būs iespējams satikt visu četru novadu tūrisma uzņēmējus, amatniekus un mājražotājus. No Raunas novada piedalīsies divi uzņēmumi “Latvijas Ķiploks” un SIA “Latnature” dabīgo čipsu ražotne. Smiltenes novadu pārstāvēs īstena latvju saimniece Ilze Briede, dzirkstošo bērzu sulu “BIRZĪ” saimnieki, Iveta Purmale ar lina izstrādājumiem un TLMS “Smiltene”. Apes novads piedāvās SIA “Verry Berry” veselīgo produkciju degustāciju. Savukārt Alūksnes novadu pārstāvēs keramiķis Uģis Puzulis, TLMS “Kalme” dalībnieki, kā arī kalējs Laimonis Bāliņš, kurš Brīvdabas muzeja gadatirgū piedalās jau vairāk kā 15 gadus.

Apmeklējot stendu “Vidzemes šosejas pieturas”, varēsiet uzzināt par visu četru novadu daudzveidīgo tūrisma piedāvājumu, kas ir apkopots kopīgā tūrisma kartē “Vidzemes šosejas pieturas”, kura ir pieejama piecās valodās – latviešu, angļu, krievu, igauņu un lietuviešu.

Tiks izcelta tūrisma akcija “Apceļo Vidzemes šosejas pieturas”, kura ir izveidota sadarbībā ar Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadiem, Vidzemes Augstskolas Tūrisma studiju virziena studenti Zani Krūmiņu un pašvaldību tūrisma uzņēmējiem.

Akcija norisinās no šā gada 1. aprīļa līdz 1. oktobrim. Dalībnieki tiek aicināti, izmantojot viedtālruņus, uzņemt fotogrāfijas un ievietot tās Instagram aplikācijā, pievienojot atrašanās vietu un tēmturi #vidzemespieturas. Tūrisma objektu saraksts un noteikumi ir pieejami pašvaldību tūrisma mājas lapās un “Vidzemes šosejas pieturas” Facebook lapā.

Laipni gaidīsim stendā “Vidzemes šosejas pieturas”!

 

Informāciju sagatavoja:
Lelde Sprancmane,
  Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
vadītāja vietniece