2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pilnveidota sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrēšana

Turpmāk sociālo pakalpojumu sniedzēju atbildīgo institūciju administratīvajā praksē tiks ieviests un piemērots “klusēšanas – piekrišanas” princips. Tas darīts, lai mazinātu birokrātiju. Proti, ja pakalpojumu sniedzējs līdz noteiktajam datumam nebūs saņēmis ministrijas atbildi uz iesniegumu, pakalpojumu sniedzējs būs tiesīgs uzsākt pakalpojuma sniegšanu.

To nosaka otrdien, 27. jūnijā, valdības sēdē pieņemtie Ministru kabineta “Noteikumi par sociālo  pakalpojumu sniedzēju reģistrēšanu”.

Sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrācijas mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu un klientu, kuri saņem pakalpojumus, drošību. Lai mazinātu birokrātiju, noteikumi paredz atteikties no sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrācijas apliecību izsniegšanas. Atbilstoši noteikumiem pakalpojumu sniedzējs tiks reģistrēts uz pieciem gadiem.

Pakalpojumu sniedzējiem ir noteikts pienākums veikt pārreģistrāciju reģistrā, pārreģistrācija nodrošinās iespēju veikt sociālo pakalpojumu uzraudzību (vismaz dokumentāli), lai gūtu pārliecību vismaz par minimālo prasību izpildi, tai skaitā profesionālu darbinieku nodrošināšanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam un atbilstošu telpu nodrošināšanu, kas ir būtisks faktors, lai nodrošinātu klientu aizsardzību un drošību.

Pieņemtie noteikumi tāpat nosaka pakalpojumu sniedzēja reģistrācijai nepieciešamos dokumentus un procedūru. Visi sociālo pakalpojumu sniedzēji, tāpat kā līdz šim, tiks reģistrēti kopējā sistēmā.

Informāciju sagatavoja:
Egils Zariņš, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists, 64331829, [email protected]