2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pilsētas svētkus ar īpašu koncertu ieskandinās Smiltenes baznīcā

13. jūlija vakarā, plkst. 19:00, ar koncertu “Lūgšanu vainags. Veltījums Latvijai” tiks ieskandināti Smiltenes pilsētas svētki “Manas pēdas Smiltenes zemē”. Koncertā piedalās – Evita Zālīte (soprāns), Ilona Birģele (ērģeles) un Artis Gāga (saksofons).

Koncerts “Lūgšanu vainags” ir veltīts Latvijas Valsts simtgadei. Tā galvenā ideja ir svinēt latviešu mūzikas unikalitāti un ilgmūžību, kuras pirmsākumi meklējami latviešu tautasdziesmās un komponistu skaņdarbos un kura tieši vai netieši ir ietekmējusi Latvijas Valsts dzimšanu un arī mūsdienu mūziķu radošo darbību.

Koncertā tiks vīts “dziesmu vainags” no latviešu komponistu vokālajiem un instrumentālajiem skaņdarbiem. Sākumā un beigās klausītājs varēs baudīt Arta Gāgas pirmatskaņojumus saksofonam, balsij, ērģelēm un gongiem par latviešu tautasdziesmu tēmu. Programmas centrā izskanēs Jāzepa Vītola, Andreja Jurjāna, Jāzepa Mediņa, Romualda Jermaka, Pētera Barisona, Aivara Kalēja un Riharda Dubras radītie skaņdarbi. Klausoties šo koncertu, ikviens ir aicināts ievīt savu domu, kā lūgšanu, kopējā vainagā, ar ko rotāt mūsu mīļās Latvijas galvu un lepni rotāties pašiem.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Informāciju publicēšanai sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101