2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pirmo reizi par Smiltenes novada gada labāko sportistu atzīts Artūrs Pauliņš

Piektdien aizvadīta par tradīciju kļuvusī Smiltenes novada Gada balvas sportā svinīgā apbalvošanas ceremonija. Tās laikā par novada labāko sportistu pirmo reizi tika atzīts aizvadītā gada pasaules čempionāta 20. vietas ieguvējs orientēšanās sportā Artūrs Pauliņš. Labākā jaunā sportista titulu saņēma basketbolists Rainers Hermanovskis, kamēr labākās jaunās sportistes gods vieglatlētei Martai Marksai.

Septītās Smiltenes novada Gada balvas sportā tematika bija novada tradicionālie sporta veidi. To apbalvošanas ceremonijas laikā varēja vērot kā cilvēku pārpildītajā Smiltenes Kultūras centra lielās zāles vizuālajā noformējumā, tā arī pasākuma vadītāju apģērba izvēlē.

Smiltenes novads var lepoties augsta līmeņa sportistiem dažādos vecumos, vienotām un mērķtiecīgām komandām, sevi apliecināt alkstošiem treneriem, spilgtām sporta personībām un lieliskiem līdzjutējiem. Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā tika pasniegtas 12 Smiltenes novada Gada balvas sportā. Pirmo reizi tika godināti labāko sportistu treneri, bet par muzikālo noformēju rūpējās pazīstamās Latvijas grupas “Astro’n’out” akustikais sastāvs ar brīnišķīgo mūziķi Māru Upmani – Holšteinu tajā.

Tradicionāli vakara pirmajā daļā tika godināti panākumus guvušie Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi un viņu treneri. Aplausu pavadīti, gada balvas novada sportā svinīgi ienesa jaunākie novada sportisti, kas bija tērpušies savu pārstāvēto sporta veidu tērpos. Balvas katrā no nominācijām pasniedza īpaši izraudzītas personības.

Pirmo reizi septiņu gadu laikā par Smiltenes novada gada labāko sportistu tika atzīts orientēšanās kluba “Azimuts” orientierists Artūrs Pauliņš. Aizvadītajā gadā no Grundzāles nākušais sportists aizvadīja savu karjeras veiksmīgāko sezonu, izcīnot 20. vietu pasaules čempionātā garajā distancē, kā arī gūstot visaugstākos panākumus Latvijas un Baltijas čempionātos dažādās distancēs. Sportists šobrīd atrodas treniņnometnē Turcijā, ar mērķi labāk sagatavoties jaunajai sezonai. Balvu viņa vietā saņēma Artūra pirmais treneris Māris Stabiņš. Tieši viņš arī saņēma Smiltenes novada gada labākā sportista trenera balvu, ko pasniedza Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis.

Par labāko jauno sportistu tika atzīsts basketbolists Rainers Hermanovskis. Ikdienā “VEF skola” komandu pārstāvošais spēlētājs aizvadītajā gadā aizstāvēja Latvijas godu Eiropas U18 čempionāta finālturnīrā, kā arī tika iekļauts Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U19 un U17 grupu sezonas simboliskajos pieciniekos. Balvu kā labākā jaunā sportista treneris saņēma Rainera tēvs Dzintars Hermanovskis. Viņš aizkustinošā uzrunā atcerējās savus sapņus par basketbolista karjeru, kā arī pastāstīja par ieguldīto darbu dēla attīstībā. Balvu labākajam jaunajam sportistam un viņa trenerim pasniedza smiltenietis, šobrīd Saeimas deputāts Ainārs Mežulis.

Labākās jaunās sportistes tika vieglatlētei Martai Marksai, bet labākās jaunās sportistes trenera balvu saņēma Guntars Markss. Aizvadītājā gadā Marta Marksa izcīnīja triumfus kā Latvijas, tā arī Baltijas čempionātos 100 metru barjerskrējienā U16 vecuma grupā, gūstot arī citus nozīmīgus panākumus. Balvas šajās nominācijās pasniedza mūsu titulētā tāllēcēja, šobrīd Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radēviča, kā arī viens no visu laiku labākajiem valsts vidējo distanču skrējējiem, Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Par novada labāko komandu tika atzīta uz Smiltenes spēlētāju un treneru bāzes veidotā “Vidzemes FC” vienība, kas pērn kļuva par Latvijas čempioniem U18 vecuma grupā. Balvu spēlētājiem un treneriem pasniedza bijušais Latvijas Nacionālās futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs. Labākā tehnisko sporta veidu pārstāvja titulu ieguva autosportists Ingus Eislers, kurš kopā ar stūrmani Mārtiņu Tūteru triumfēja Latvijas čempionātā rallijsprintā 4WD open klasē. Balvu šajā nominācijā pasniedza bijušais Latvijas izlases kartingists, vairākkārtējs Latvijas čempions un PSRS čempionātu posmu godalgoto vietu ieguvējs Romualds Moisejs, kurš savulaik startējis arī formulas sacensībās.

Par gada populārāko amatieru sportistu līdzjutēju balsojumā tika atzīts Smiltenes novadā dzimušais un augušais Oskars Cimermanis, kurš izcīnījis trešo vietu Latvijas čempionātā triatlonā vidējā distancē, kā arī cienījami startējis augsta mēroga starptautiskajās izturības skriešanas sacensībās. Balvu Oskaram pasniedza Smiltenes vidusskolas bioloģijas skolotāja, pie kuras skolojies arī pats sportists, Anna Lavrinoviča. Kā Smiltenes novada gada populārāko sporta notikumu, līdzjutēji pārliecinoši atzina Abulas upē pie Tepera ezera notikušo Latvijas kausa izcīņas posmu airēšanas slalomā. Sacensības izpelnījas lielu interesi kā no sacensību dalībniekiem, tā līdzjutējiem. Sacensību organizators Kaspars Pakers balvu saņēma no portāla “Ziemeļlatvija” galvenās redaktores Sarmītes Ozolas rokām.

Gada sporta veterānes titulu pelnīti saņēma Smiltenes sporta veterānu vieglatlētikas komandas vadītāja, aktīva sacensību dalībniece un godalgoto vietu ieguvēja valsts un Baltijas mēroga sacensībās Kitija Klempnere. Viņai balvu pasniedza aktīvā un allaž dzīvespriecīgā novada veterānu kustības pārstāve Mārīte Saldūksne.

Ar īpašu sirsnību tika sveikts ilggadējais orientēšanās kluba “Azimuts” vadītājs, sacensību rīkotājs, trašu zīmētājs un sacensību dalībnieks Aldis Lapiņš. Cienījamajam kungam balvu par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā pasniedza aktīvs orientierists un orientēšanās sporta atbalstītājs Aigars Dudelis.

Smiltenes novada Gada balvas sportā rīkotājs Toms Markss akcentē, ka apbalvošanas ceremonijas galvenais mērķis ir novada sporta sabiedrības vienošana. Vienlaikus, Markss vēlas pateikties ikvienam, kurš atbalstījis vai pielicis savu roku pasākuma rīkošanā. Organizatoru pārstāvis izsaka pateicību Smiltenes novada pašvaldībai un tās sporta pārvaldei, Smiltenes pilsētas Kultūras centram, “STV Studijai”, laikrakstam “Ziemeļlatvija”, portālam “Ziemeļlatvija.lv” un citiem pasākuma labvēļiem.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Smiltenes novada Gada balvas sportā rīkotājs