2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Pirmo reizi Smiltenē norisināsies atsevišķs “Ghetto Football” turnīrs

Jau šo sestdien, 15. jūlijā, Smiltenē pirmo reizi projekta “Ghetto Games” vēsturē startēs atsevišķs ielu futbola turnīrs, kurā “Ghetto Football” komanda aicina piedalīties ikvienu futbolistu un sporta entuziastu, informēja “Ghetto Football” kustības vadītājs Antons Semeņaks.

“Ghetto Football” pasākuma laikā Smiltenē, kura sākums ir plkst.14.00, aizvadīsim gan aizraujošu reģionālo turnīru dinamiskā gaisotnē ar jautriem konkursiem visa vecuma apmeklētājiem, gan īpašo “Panna 1 pret 1” turnīru, kuram interesenti varēs pieteikties pasākumā uz vietas.

Savukārt paši mazākie turnīra apmeklētāji varēs pārbaudīt savas futbola iemaņas, izejot “mini-skill challenge” trasi.

Ielu futbola sacensībām, kurās spēlētāji startē komandās 3 pret 3 un kurās katras spēles ilgums ir sešas minūtes, dalībnieki varēs reģistrēties divās vecuma grupās: U16 un 17+. Reģistrācijas sākums plkst.13.00.

“Ghetto Games” un Labklājības ministrija īpaši iedrošina un aicina “Ghetto Football” turnīrā piedalīties arī meitenes. Ar “Ghetto Football” sacensību nolikumu var iepazīties “Ghetto Games” mājaslapā www.ghetto.lv/football .

Smiltenes “Ghetto Football” turnīrā aktivitātes ir sarūpētas kā turnīra apmeklētājiem, tā dalībniekiem: ikvienam interesentam būs iespēja uz spēļu konsolēm “Sony Playstation 4” uzspēlēt aizraujošo “FIFA 17”, piedalīties galda futbola turnīrā, kā arī pirmajiem izmēģināt jauno futbola atrakciju “Foot Darts”, kurā ar īpaši atrakcijai paredzētu bumbu tiek sperts pa septiņus metrus augstu, piepūšamu šautriņu dēli. “Foot Darts” atrakcija ir arīdzan lieliski piemērota profesionāliem sportistiem, precizitātes trenēšanai un attīstīšanai.

Savukārt mobilo sakaru operators BITE ir parūpējies, lai turnīra dalībnieku varētu izbaudīt jaunāko tehnoloģiju elpu, piedāvājot izmēģināt “HTC Vive” virtuālās realitātes piedzīvojumus.

“Ghetto Games” ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. “Ghetto Games” pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk nekā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanā neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības. Jauniešu veidotais saturs “Ghetto TV” sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē. Kustības pamatvērtības ir mīlestība, draudzība  un līdzcietība.

Atbalsta: Smiltenes dome, Lampa.lv, “Nike”, “Ricberry”, “Transspeed”, “Sportland”, Latvijas Futbola federācija, “Latvijas Universitāte”, “Maxima”, “Ķekavas vistas”, “Latvijas Nafta”, Rīgas Brīvosta, “Būvniecības ABC”, “Mangaļi”, #BeActive, mobilo sakaru operators BITE.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienības programma “Tiesība, vienlīdzība un pilsonība” un Labklājības ministrija.

 

Papildu informācija

Antons Semeņaks

Ghetto Football līderis

[email protected]

 

Informāciju sagatavoja

Ieva Ancāne

Ghetto Football komunikācijas koordinatore

[email protected]