2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Plānots saņemt lielāko daļu ar aizsargmaskām un respiratoriem

Nacionālais veselības dienests (NVD) informē, ka šīs nedēļas laikā sejas aizsargmaskas un respiratorus, kas tika piegādāti aizvadītās nedēļas nogalē ar AirBaltic starpniecību, saņēmuši lielākā daļa ārstniecības iestāžu un ģimenes ārstu. Vakar saņemta vēl viena no plānotajām piegādēm ar 500 000 aizsargmaskām un 30 000 respiratoriem, savukārt, šīs nedēļas nogalē plānota pašlaik vislielākā piegāde ar 4,5 miljoniem aizsargmasku un 970 tūkstošiem respiratoru.

Sākot ar nākamo nedēļu, NVD plāno turpināt individuālās aizsardzības līdzekļu sadali arī sekundārās aprūpes ārstniecības iestādēm, farmaceitiem, zobārstiem un ģimenes ārstiem, kuri sniedz maksas pakalpojumus jeb nav līgumattiecībās ar NVD. Tāpat aizsargamskas plānots piegādāt ārpus veselības aprūpes sistēmas esošajām ietādēm, kā piemēram, policistiem, robežsargiem, pansionātu darbiniekiem un citām iestādēm.

Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas vēstīto, vakar, 2. aprīlī, Ministru kabinets atbalstīja Valsts centralizēto rezervju iepirkumu grupas izveidi Aizsardzības ministrijā, uzdodot Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram veikt Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām, veidojot rezerves vismaz trīs mēnešu apjomā.

Valsts centralizēto rezervju iepirkumu grupu vadīs Aizsardzības ministrija, un tajā strādās Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji ciešā sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Nacionālo veselības dienestu un citām institūcijām.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzturēs prioritāro institūciju un to iepirkumu vajadzību sarakstu, savukārt Nacionālais veselības dienests un citi veselības nozares eksperti sniegs atbalstu individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu kvalitātes prasību noteikšanā.

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs nodrošinās Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo medicīnisko aizsarglīdzekļu centralizētos iepirkumus un iegādāto preču uzglabāšanu, veidojot rezerves vismaz trim mēnešiem.

Nacionālie bruņotie spēki sniegs loģistikas atbalstu, iegādātās preces nogādājot saņēmējiem atbilstoši prioritāro institūciju un to vajadzību sarakstā noteiktajam apjomam. Plašāka informācija pieejama Aizsardzības ministrijas mājas lapā www.mod.gov.lv.

 

 

Informāciju sagatavoja:          
Sintija Gulbe
Nacionālā veselības dienesta
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja