2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

POLARIS forums – investīciju piesaistē svarīgākais ir pārliecinošs stāsts

Katras investīciju piesaistes fokusā ir ilgtspējīga attīstība, jaunu darbavietu radīšana, produktivitātes celšana un jaunu tirgu iekarošana, taču, lai nonāktu līdz investīciju iegūšanai, nepieciešams pārliecinošs stāsts, kas ir šī gada POLARIS investīciju foruma centrālā tēma. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētais forums  pašvaldībām, amatpersonām un uzņēmējiem, kas norisināsies šo piektdien, 7. septembrī, aktualizēs tēmu par investīciju piesaisti pašvaldībām.

Šogad POLARIS foruma centrālais temats būs pārliecinoša stāsta nozīme investīciju piesaistē, tāpēc izvēlēti iedvesmojoši lektori, kas uzstāsies ar saviem stāstiem un pieredzi, kā efektīvi uzrunāt potenciālos investorus. Forumā būs iespējams dzirdēt pasaulē zināmo mentālistu, bestselleru autoru un Ietekmes institūta (The Influence Institute) dibinātāju Gilanu Gorku (Gilan Gork) ar lekciju par spēju ietekmēt, kā arī tīklošanās meistarības treneri Gilu Petersilu (Gil Petersil), kas runās par mākslu stāstīt stāstus. Pasākuma centrālā diskusija, kuru vadīs LIAA direktors Andris Ozols, būs par panākumu stāstiem, kuros dalīsies Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis, “Artex AB” īpašnieks Bjorns Samēnius (Bjorn Samenius) un SIA “KOOL Latvia” valdes loceklis Sandis Šteins.

“Sešu gadu laikā, kopš organizējam POLARIS forumu, esam pārliecinājušies, ka informācijas apmaiņa un izglītošana ir būtisks atbalsts ārvalstu investīciju piesaistē, kā arī konkurētspējas veicināšanā starptautiskajos tirgos. Ticam, ka arī šī gada forums iedvesmos dalībniekus strādāt pie jaunu projektu radīšanas, nebaidoties par investīciju piesaistes procesa birokrātisko slogu”, stāsta LIAA direktors Andris Ozols.

Pasākumu dalībnieku vidū būs lielākās Latvijas pašvaldības, uzņēmēji, augstskolu un zinātnisko institūtu pārstāvji, valsts institūciju un nevalstisko organizāciju darbinieki, kā arī  Ministru prezidents Māris Kučinskis un Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

POLARIS forums tiek organizēts POLARIS procesa metodikas īstenošanas ietvaros, kas izstrādāta, lai padarītu investīciju piesaisti aktīvāku, plānveidīgāku un efektīvāk izlietotu ierobežotos finanšu līdzekļus. POLARIS process paredz noteikt Latvijas investīciju mērķa nozares, apkopot un aktualizēt Latvijā pieejamās zināšanas, kā arī piedāvāt ārvalstu investoriem projektus, kas sagatavoti, izmantojot Latvijā esošo zinātnisko bāzi, pieredzi un stratēģiskos resursus. Tāpat POLARIS procesa ietvaros tiek koordinēta sadarbība starp investoriem un Latvijas valsts un pašvaldību iestādēm, privātā sektora un zinātniskā sektora pārstāvjiem, lai sekmētu jauno investīciju projektu virzību, savlaicīgi novērstu radušās problēmas, kā arī apsekotu īstenotos projektus.

Plašākai informācija:
LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa
Tālrunis: 67039472