2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

“Pop up” muzikālā cikla turpinājumā ar instrumentālu koncertu uzstāsies Gints Smukais

Otrajā pop-up koncertā 2020. gada 15. augustā pulksten 19:00 (vieta tiek turēta slepenībā līdz 14. augustam) viesosies jaunais un talantīgais ģitārists Gints Smukais. Otrā albuma atklāšanas svētki notiks 31. jūlijā plkst. 21:00 Raiskuma ezerā, kempinga “Apaļkalns” teritorijā.

Vārdu salikums “Pop up” tiešā tulkojumā no angļu valodas nozīmē – uznirt vai negaidīti uzrasties, ar līdzīgu nozīmi tas tiek lietots arī mārketingā ( Dienas Mediji 2016, ER). Pop-up pasākumi ir vienreizēja kombinācija starp gaidīto un ne tik gaidītu. Tie saglabā intrigu un neziņu līdz pat pēdējai dienai pirms pasākuma.

Instrumentālās mūzikas koncertā Gints prezentēs savu otro albumu, kura nosaukums ir “Atkusnis” (angliski: “Thaw”). Šis ir otrais instrumentālas orģinālmūzikas albums Ginta daiļradē. Mūzika sacerēta uz akustiskās ģitāras, modernās pirkstu spēles manierē (fingerstyle). Mūzikas virziens/žanrs albumā ir jauns. Akustiskā mūzika sastopas ar minimāliem modernās mūzikas elementiem, komplimentējot instrumentu, radot jaunu mūzikas virzienu. Dzīvais koncerts paredzēts instrumentāls, ar ģitāru un sarunāšanos.

Gints Smukais ģitārspēli uzsāka 2008. gadā un trīs gadus vēlāk jau bija sācis pētīt kompozīciju perkusiju pirkstu stilā. Kopš tā laika Gints Smukais regulāri uzstājies koncertos ar savu mūziku, kā arī sadarbojies ar tādiem Latvijā zināmiem mūziķiem kā Jānis Aišpurs, Jānis Stībelis, “MUSIQQ”, Annija Putniņa, “Latvian Voices”, Kristīne Prauliņa, Olga Rajecka.  Mūziķis ir uzstājies arī uz starptautiskām skatuvēm un piedalījies pasaules mēroga konkursos, kuros ir augsti novērtēts kā ģitārists.

2018.gadā publicētais oriģinālmūzikas albums “Flourish” ieguva nomināciju “2018. gada debija” Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā 2019. gadā (Latvijas Sabiedriskie Mediji 2020, ER). 

Biļetes cena – 7 EUR.  Pasākuma biļetes var iegādāties “Bez Rindas” elektroniski www.bezrindas.lv un Smiltenes novada Kultūras centra kasē. Biļešu skaits ierobežots. Koncerts notiks, ievērojot pasākumu apmeklētāju drošībai noteikto sanitāro protokolu. Pasākuma norises vieta tiks izziņota katram apmeklētājam individuāli. Apmeklētāju ērtībai, lai nokļūtu uz pasākuma vietu nepieciešams auto.

Koncertu organizē Smiltenes novada Kultūras centrs. 

(attēls: Gints Smukais 2020)

*Pasākuma organizators ir Smiltenes novada Kultūras centrs. Organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.

 

Informāciju sagatavoja

Alise Lilientāle

Smiltenes novada KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101