2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Priecīgus un lustīgus Līgo svētkus novēl Smiltenes novada Kultūras centrs

Foto: Santa Sinka

-Lai saulīte līgojās, katrā smilgas galiņā,

Āboliņš, sārtvaidzītis, lai zied manā vainagā.-

Ikvienam no mums ir kādi īpaši svētki, kurus gribētos divreiz ilgākus. Tāpat kā jebkuri svētki, tad arī  Līgo svētki paskrien nemanot. Ir aizvadīti Vasaras Saulgrieži, kuri tika atzīmēti 21.jūnijā pulksten 19:00 Smiltenes pagasta Līgo kalnā. Pēc seniem ticējumiem ugunij ir jākuras visu nakti, tā nedrīkstot izdzist, tāpēc arī Līgo kalnā gaisma tika saglabāta līdz pat rītausmai.

Smiltenes pagasta Līgo kalnā notika meistarklase “Ziedoša pļava receptēs un vainagos”, kuru vadīja “zāļu sieva” Līga Reitere. Meistare dalījās pieredzē, kā pīt vainagus no pavasara līdz pat rudenim. Pēc meistarklases, Smiltenes pagasta Līgo kalns iemirdzējās Vasaras saulgriežu ugunskura gaismās, kur notika uguns rituāli.

Pasākums notika, ievērojot Sanitārā protokola drošības nosacījumus.

Video ieskatā ir pieejams materiāls par nelielu daļu pasākumā notikušā. Video autors – Jānis Krūmiņš.

Priecīgus Līgo svētkus

-Lai saulīte līgojās, katrā smilgas galiņā,Āboliņš, sārtvaidzītis, lai zied manā vainagā.-Ikvienam no mums ir kādi īpaši svētki, kurus gribētos divreiz ilgākus. Tāpat kā jebkuri svētki, tad arī Vasaras Saulgrieži un Līgo svētki paskrien nemanot. Ir aizvadīti Vasaras Saulgrieži, kuri tika atzīmēti 21.jūnijā pulksten 19:00 Smiltenes pagasta Līgo kalnā. Pēc seniem ticējumiem ugunij ir jākuras visu nakti, tā nedrīkstot izdzist, tāpēc arī Līgo kalnā gaisma tika saglabāta līdz pat rītausmai. Aicinām būt pateicībā, kā arī priecāties par smaržīgajām Jāņu zālēm, par tuviniekiem sev apkārt, par šo brīdi! Priecīgus un līksmus Līgo svētkus Jums novēl Smiltenes novada Kultūras centra kolektīvs! :)Video – Jānis Krūmiņš

Posted by Smiltenes novada Kultūras centrs on Otrdiena, 2020. gada 23. jūnijs

 

Aicinām būt pateicībā, kā arī priecāties par smaržīgajām Jāņu zālēm, par tuviniekiem sev apkārt, par šo brīdi! Priecīgus un saticīgus Līgo svētkus Jums novēl Smiltenes novada Kultūras centra kolektīvs!

*Pasākuma organizators ir Smiltenes novada Kultūras centrs. Organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.

 

Informāciju sagatavoja

Alise Lilientāle

Smiltenes novada KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101