2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Projekta “COOP Local” ietvaros izveidota interaktīva karte – IZVĒLIES GUDRI, PĒRC VIETĒJO!

Projekta “COOP Local” ietvaros izveidota  interaktīva karte, kur apkopota informācija par  projektā iesaistīto reģionu piena un gaļas produktu ražotājiem, ogu, augļu, dārzeņu un stādu audzētājiem, kā arī amatniekiem.

Pieprasījums pēc vietējiem ekoloģiski audzētiem un ražotiem pārtikas produktiem un amatnieku darinājumiem  pieaug gan Latvijā, gan visā Eiropā. Pircēji augstu novērtē svaigus, dabiskus pārtikas produktus no vietējiem audzētājiem un ražotājiem. Tādēļ ir svarīgi apkopot informāciju par vietējiem audzētājiem un ražotājiem, kas piedāvā svaigu un ekoloģisku pārtiku un vietējo amatnieku darinājumus.

Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības projekta ietvaros “COOP Local”, kas tiek īstenots sadarbībā starp Setu zemes apvienību, Repinas inkubācijas centru, Veru pašvaldību, Apes novada un Smiltenes novada pašvaldību, ir izveidota interaktīva karte ar informāciju par iesaistīto reģionu piena un gaļas produktu ražotājiem, ogu, augļu, dārzeņu un stādu audzētājiem un amatniekiem, kas darina rokdarbus un amatniecības izstrādājumus. Karte ir izveidota kā katalogs ar informāciju par projekta “COOP Local” dalībniekiem, lai pircējiem ir ērtāk par tiem uzzināt un tos atrast.

Projektā ir iesaistīti mazie, vidējie uzņēmēji un mājražotāji no četrām nozarēm: ogu un augļu audzētāji/pārstrādātāji, piena un gaļas ražotāji/pārstrādātāji, dārzeņu audzētāji/pārstrādātāji, kā arī amatnieki/rokdarbnieci.

Informāciju par tiem var atrast Google interaktīvajā kartē, skatīt ŠEIT.
Katalogs pdf formātā
ŠEIT.

Par iespējām citiem mājražotājiem un audzētājiem ievietot informāciju par sevi šajā katalogā, interesēties pie Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Modra Apsīša Tūrisma informācijas centrā, Dārza ielā 3, Smiltenē, tālrunis +371 29395200, +371 64707575, e-pasts [email protected]v.

Projekts “COOP Loca” tiek finansēts no Latvijas-Igaunijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020., vairāk informācijas par projektu šeit: http://www.smiltenesnovads.lv/tiek_realizeti_projekti/open/7043.

Šī vietne atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

Zelma Mičule,
Attīstības un plānošanas nodaļa projektu vadītāja