2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Projekta “Pārrobežu sadarbības veicināšana vietējiem pārtikas produktu ražotājiem un amatniekiem pierobežā” (COOP Local) informatīvais pasākums

Aicinām Smiltenes novada mājražotājus, amatniekus un rokdarbniekus, kā arī jaunos uzņēmējus uz informatīvo pasākumu 2017. gada 30.martā plkst. 14.00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra Kino zālē, Gaujas ielā 1, Smiltenē. Informatīvajā pasākumā tiks prezentētas projekta “COOP Local” aktivitātes un plānotie pasākumi, kuros būs iespēja piedalīties tiem, kas jau darbojas kā mājražotāji un amatnieki, vai arī plāno uzsākt darbību šajās jomās.

Projekta “COOP Local” īstenošana sākās 1. martā un tajā piedalās pašvaldības no Igaunijas un Latvijas – Setomaa lauku pašvaldību apvienība, inkubācijas centrs “Repina (Räpina)”, Vastselīnas (Vastseliina) pašvaldības dome, Apes novada dome un Smiltenes novada dome. Projekta mērķis ir atdzīvināt un stiprināt pārrobežu uzņēmējdarbību, īstenojot virkni dažādu pasākumu, kas veicinās sadarbības un biznesa attiecību veidošanu starp Igaunijas un Latvijas uzņēmējiem.  Projekta aktivitātes paredzēts īstenot iekļaujot dalībniekus no četrām nozarēm – ogas un augļi, dārzeņi, garšaugi un stādi, piena un gaļas produkti, amatnieki un rokdarbnieki.

Projektā paredzētie pasākumi ietver gan pieredzes apmaiņas braucienus, gan kopīgas tikšanās, mācību ekskursijas un seminārus, gan kopīgas izstādes un gadatirgus, u.c. Projektā tiks iesaistīti uzņēmēji no Igaunijas un Latvijas pašvaldībām.

Projekts tiks ieviests laika periodā no 2017.gada marta līdz 2019.augustam. Projektu „COOP Local” līdzfinansē Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programma.  Smiltenes novada pašvaldības kopējais projekta budžets ir 61 104,00 EUR, t.sk. programmas finansējums ir 85% jeb 51 938,40 EUR un pašvaldības līdzfinansējums ir 15% jeb 9165,60 EUR

Pieteikšanās šeit

Zelma Mičule,
Smiltenes novada domes
Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītāja