2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Psiholoģes Ivetas Aunītes lekcija “Kam pieder mūsu laiks?”

Kā noteikt, kurš patiesībā vada manu dzīvi – es pats/-i vai kāds cits/-a? Kā mūžīgajā skrējienā neļaut sev izdegt, pēc garas darba dienas un brīvdienās atgūt zaudēto enerģiju, lai nākamajā dienā atkal ietu uz darbu ar prieku? Kas ir iemācītā bezpalīdzība? Kādi ir pieci būtiskākie pozitīvas audzināšanas principi? Kā runāt ar skolēnu, bērnu, lai viņš teiktajā ieklausītos? Kas ir attīstības lamatas? Ko ikvienam vajadzētu zināt par robežām un cīņu par varu? Kā padarīt sevi par galveno cilvēku savā dzīvē un justies laimīgam/-ai? Kā audzināt sevī personību, attīstīt iekšējo motivāciju un palīdzēt mūsu bērniem un skolēniem izaugt par harmoniskām personībām? Uz šo un citiem ikviena dzīvē nozīmīgajiem jautājumiem atbildes šodien meklējām un atradām psiholoģes Ivetas Aunītes lekcijā “Kam pieder mūsu laiks?”

Pirms lekcijas, kas notika Smiltenes tehnikuma aktu zālē, Smiltenes novada sociālā darbiniece Anita Šteinberga klātesošos Smiltenes novada iedzīvotājus informēja par daudzajām iespējām, ko viņiem veselības veicināšanai bez maksas piedāvā minētais projekts. Vairākas skaistas un vērtīgas ieceres realizētas sadarbībā ar Smiltenes tehnikumu, kura mācību virtuvēs un restorānā savā pieredzē ar Smiltenes novada iedzīvotājiem dalījušās Smiltenes tehnikuma skolotājas.

Lielais klātesošo skaits apliecināja, ka arī šajā lekcijā apspriestie temati aktuāli daudziem. Tāpat kā citas projekta ietvaros piedāvātās iespējas, kas dažādu vecumu un interešu cilvēkiem ļauj paplašināt redzesloku, rosina, pret sev uzticēto dzīves laiku, izturēties atbildīgi, domājot par izaugsmi visa mūža garumā. Plašāk par tām varat interesēties Smiltenes novada domes Sociālajā dienestā.

Kā teica psiholoģe Iveta Aunīte: “Dzīvei nav ģenerālmēģinājuma. Tā bieži pārmet pār “bortu” jau pirmajā reizē vai arī gluži pretēji, piedāvā līdz šim nebijušas iespējas, kad tikšanās noslēdzas ar aicinājumu: “Nāc un kļūsti par mūsu sadarbības partneri!”

Atrašanās kopā ar harizmātisku personību vienmēr ir kā svētki. Arī bērni un jaunieši labprātāk ieklausās harmoniskā, harizmātiskā skolotājā. Kāds tāds jau ir, kādam, lai par tādu kļūtu, savā pašizaugsmē jāiegulda vairāk vai mazāk darba. Taču galvenais – ka ne vien jauno gadu, bet katru dienu uztveram kā jaunu iespēju! Lai mums visiem izdodas!

Pasākums notika  projekta „ Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” Nr. 9.2.4.2/16/I/052 ietvaros.

Informāciju sagatavoja
Baiba Vahere.
Foto: Biruta Birkenšteina, Baiba Vahere