2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Raiņa ielas posma seguma rekonstrukciju veiks tikai pēc kanalizācijas un ūdensapgādes tīklu izbūves

Informējam, ka Raiņa ielas posma seguma rekonstrukciju veiks tikai pēc kanalizācijas un ūdensapgādes tīklu izbūves, lai darbi tiktu veikti secīgi.

Lai tas notiku, pašvaldība izsludināja iepirkumu uz projekta “Ūdens apgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Smiltenē, 3. kārta” būvdarbiem, kas noslēdzās 11.09.2017. Šī projekta ietvaros paredzēts veikt kanalizācijas un ūdensapgādes tīklu izbūvi 17 ielās, tai skaitā Raiņa ielas posmam, secīgi pēc komunikāciju izbūves tiks veikta ielas pārbūve un jauna asfalta seguma uzklāšana.

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) ir pasludināti rezultāti par būvdarbu veicēju, taču jānogaida pārsūdzības periods, lai varētu noslēgt līgumu ar būvdarbu veicēju un vienoties par darbu izpildes termiņiem. Tāpat ir jāsagaida lēmums par projekta apstiprināšanu Centrālā līgumu un finanšu aģentūrā, lai saņemtu līdzfinansējumu sadzīves kanalizācijas tīklu izbūvei. Līdz ar to reālu būvdarbu uzsākšanu kavē vairāki apstākļi, kurus pašvaldība nevar ietekmēt, jo katra procedūra aizņem kaut kādu noteiktu laika posmu.

Pašvaldība ir informēta par slikto ielas posmu, kuru vēl vairāk pasliktina lietainie laika apstākļi. Iedzīvotāju neapmierinātība ir pamatota, taču šī brīža vienīgais pašvaldības risinājums ir ielas posma planēšana, taču tad, kad tas būs iespējams, jo jānogaida, lai ceļa konstrukcija būtu apžuvusi!

Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, jo pašvaldība iet soli pa solim, lai projekts tiktu īstenots!

Sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste