2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Remigrācijas projekta ietvaros tapuši reprezentējoši videomateriāli par Smiltenes novadu

  1. Smiltenes novada pašvaldība, projekta Nr. 1.15/293 “Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās” ietvaros, sadarbībā ar novada uzņēmējiem un J. Ūdra individuālo uzņēmumu “Skaņa”, izstrādājusi informatīvus video stāstus – “Nāc dzīvot Smiltenes novadā!”. 

 

 

Lai popularizētu esošās iespējas Smiltenes novadā, kā arī dzīvi Latvijas reģionos, projekta ietvaros ir izstrādāti 4 video stāsti. Videomateriāli nāc dzīvot, mācīties, strādāt un atpūsties Smiltenes novadā veidoti latviešu valodā ar angļu valodas subtitriem, lai uzrunātu potenciālos remigrantus vai tos interesentus, kas vēlas pārcelties uz Vidzemes reģionu.

Projekta tapšanas gaitā uzņēmums “Skaņa” sadarbojās ar SIA “Filmu studiju Divi Deviņi”, lai atspoguļotu dažādās profesijas, novadā pieejamo infrastruktūru un izglītības iespējas videomateriāla galvenā varoņa lomā iejutās Artūrs Dzērve, kas video stāstos nolēmis pārcelties uz dzīvi Smiltenes novadā.

Šis pavasaris video materiālu veidošanā ienesa jaunus izaicinājumu, jo nācās paredzēt stingrākus drošības nosacījumus un filmēšanas ierobežojumus, kas ietekmēja laika plānošanu un izvēlētā scenārija veidošanu. Bet neraugoties uz to izdevās izveidot lielisku ieskatu Smiltenes novada ikdienā, par ko gandarīti ir uzņēmuma “Skaņa” pārstāvji Evita un Jānis Ūdri: “Ļoti liels paldies jāsaka  novada uzņēmējiem un iedzīvotājiem par atbalstu video tapšanā, jo atsaucās praktiski visi, kurus uzrunājām. Visi bija pretimnākoši un elastīgi mūsu vēlmēm saskaņot filmēšanas vietas un laikus, kas bija viens no lielākajiem izaicinājumiem šajā projektā. Bez atsaucības neizdotos tik vispusīgs ieskats par to kā mācās, strādā, atpūšas un dzīvo Smiltenes novadā”.

Smiltenes novads atrodas pašā Vidzemes reģiona centrā, tā ir aktīva un enerģijas pilna vieta, šeit dzīvo un strādā darbīgi, uzņēmīgi, enerģiski, sportiski un aizrautīgi cilvēki, kuri aktīvi iesaistās novada dzīvē, tagad ar informatīvajiem video stāstiem varam rādīt, ar ko lepojamies savā novadā. Smiltenes novads ir vieta, kur cilvēki sanāk, lai dzīvotu, strādātu, mācītos, atpūstos un darītu!

 

Nāc dzīvot Smiltenes novadā! #nācdzīvotsmiltenesnovadā

 

Informāciju sagatavoja, 

Linda Beitika 

Smiltenes novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: Rihards Spilva

 

Publicēts: 07.09.2020.