2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Rīgā norisināsies trešā starptautiskā tehnoloģiju konference Deep Tech Atelier.

Rīgā norisināsies trešā starptautiskā tehnoloģiju konference Deep Tech Atelier. Scientific Excellence Into Market Success

Mākslīgais zirnekļu zīds, traumu simulators, gēnu rediģēšana, prototipēšanas nozīme, intelektuālā īpašuma aizsardzības nianses un prasmes, kas vajadzīgas, lai ģeniālu zinātnes atklājumu pārvērstu ienesīgā biznesā – šīs un daudzas citas tēmas 3. un 4. aprīlī starptautiskajā tehnoloģiju konferencē Deep Tech Atelier pārrunās Latvijas un ārvalstu zinātnieki, biznesa konsultanti, jaunuzņēmēji un zinātnē balstīto tehnoloģiju interesenti.

Deep Tech Atelier – deep tech jomas centrs Ziemeļeiropā

Uz divām dienām pasākumu centrs “Hanzas Perons” Rīgā kļūs par vietu, kur vienkopus iespējams redzēt spilgtākos jauno tehnoloģiju uzņēmumus, kā arī pašam izveidot savu unikālu tehnoloģiju jaunuzņēmumu. Konference apvienos ambiciozus topošos jaunuzņēmējus, zinātnisko inovāciju radītājus un investorus, lai arvien pārliecinošāk iezīmētu Latviju kā deep tech jomas centru Ziemeļeiropas kartē. Šogad konferences programmā īpaša uzmanība tiks veltīta medicīnas un kosmosa tehnoloģijām.

Konferenci jau trešo gadu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Pērn konference pulcēja vairāk nekā 600 dalībnieku no 25 valstīm, tās ietvaros notika vairāk nekā 80 biznesa tikšanās, bet Commercialisation Reactor Ignition Event laikā tika izveidoti 8 jauni zinātnē balstītu tehnoloģiju uzņēmumi.

“Tehnoloģiju sektorā ir specializējušās daudzas valstis, tādēļ Latvijai ir jāmeklē atšķirīgais un jāveicina uz tehnoloģijām bāzētu uzņēmumu attīstība, lai radītu labvēlīgus apstākļus uzņēmumu veidošanai dažādos tehnoloģiju sektoros. Šī konference ir lieliska iespēja vērot, kā rodas jaunuzņēmumi ar milzīgu potenciālu kļūt par līdzīgiem veiksmes stāstiem kā LightSpace Technologies, ALINA, Vortex Oil Engineering, Conelum, Exonicus, Cenos un citi, kam izdevies Latvijā radītām idejām piesaistīt miljoniem eiro lielas investīcijas un pavērt jaunus apvāršņus nozarē. Tāpēc liekam lielas cerības uz jauno talantu iesaisti arī šī gada konferencē,” saka LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Konferences programmā – zinātnieku, vizionāru un konsultantu prezentācijas

Konferences programmas notikumi paralēli risināsies vairākās zālēs. Abas konferences dienas risināsies jaunuzņēmumu konkurss un EXPO, bet vienlaikus – arī 15. Komercializācijas reaktora zinātnisko tehnoloģiju jaunuzņēmumu veidošanas pasākums Ignition Event. Tā būs lieliska iespēja esošajiem un topošajiem uzņēmējiem izveidot savu jaunuzņēmumu kopā ar iepriekš atlasītu tehnoloģiju autoriem. Abas konferences dienas norisināsies arī Space Tech sesija – kosmosa tehnoloģijām veltītas prezentācijas, diskusijas un tīklošanās, kurās piedalīsies dažādu kosmosa tehnoloģiju uzņēmumu pārstāvji.

Konferences ietvaros kā galvenais runātājs Rīgā viesosies kosmosa vizionārs, SpaceFund dibinātājs Riks Tumlinsons (Rick Tumlinson), kurš gatavos klausītājus komerciālo lidojumu ērai orbītā, uz Mēnesi un pat Marsu (The Space Revolution – A History and Manifesto).
Tāpat viens no galvenajiem runātājiem būs profesionāls orators, uzņēmējs, investors un aktīvists Igors Beikers (Igor Beuker), kurš dalīsies savos radikālajos pareģojumos attiecībā uz tendencēm un eksponenciālām tehnoloģijām, kuras ietekmē biznesu, tautsaimniecību un sabiedrību (Acceleration in the era of chaos and change).

Savukārt Latvijā dzimusī, bet nu jau daudzus gadus Silīcija ieleju iekarojusī Karina Sotnika, kuras ikdienas darba joma ir starptautisku kompāniju piesaistīšana un vietējo biznesu attīstīšana ārvalstu tirgos, runās par to, kā žilbinošu ideju pārvērst veiksmīgā uzņēmējdarbībā (Fostering academic innovation: from brilliant idea to successful company). Tāpat viņa stāstīs par ideju validācijas nozīmi biznesā (Pretotyping – how to make sure you are building the right It before you build It right).

Pilnu konferences programma pieejama šeit.

Konferences darba valoda – angļu. Dalība konferencē ir bez maksas, iepriekš reģistrējoties. 

Nadīna Erdmane
Deep Tech Atelier
Komunikācijas konsultante