2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Rogainings Niedrāja un Spiciera ezera poligonos

Smiltenes novadā iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja lieliski pavadīt laiku, izskrienot vai ejot iepazīt Niedrāja un Spiciera ezeru apkārtnes mežu apvidu, turklāt to darīt ar pievienoto vērtību, aktīvi pavadot laiku, nedomājot par noskrietiem, noietiem kilometriem, bet gan tiecoties pēc mērķa atrast kontrolpunktu un doties uz nākamo.

Šāda iespēja ir rogainings Niedrāja un Spiciera ezera poligonos.  Esam izveidojuši karti, kurā ir abu poligonu  kontrolpunkti. Karti ar visiem 75 kontrolpunktiem var izdrukāt šeit https://failiem.lv/u/xhzegjfa  vai iegūt to pie Otāra veikalā “Elektronams”,  tālr. 29477070.  KP  kartē ir  bez numuriem. Ja tie un leģendas vajadzīgas skatīt iepriekšējo  informāciju okazimts.lv.

Spiciera karte atsevišķi  ar leģendām un KP numuriem, skatīt šeit https://failiem.lv/u/v4ngnkfg.  

Niedrāja karte ar KP numuriem:  https://failiem.lv/u/v64s54d4   

Leģendas šeit: https://foto.inbox.lv/stabinens/starts-x-kartes-Z

Apvidus ir lielisks – plaši meži, daudz ceļu, taku un stigas. Niedrāja ezera apkārtne ar izaicinošo reljefu un Spiciera ezera apkārtne ar sīko -gandrīz vai kāpu reljefu. Atkarībā no sagatavotības, lai atrastu visus  KP būs vajadzīgas 4-6 stundas. Startēt varat no jebkuras brīvi izvēlētas vietas vai mūsu piedāvātajām starta vietām. 

Rogainings ir piemērots patreizējai situācijai, jo tajā pārsvarā komanda startē divu dalībnieku sastāvā vai arī ģimenes sastāvā.  Ja distancē vajadzīga palīdzība, zvanīt var uz tālr. 26555541 (Aldis Lapiņš) vai 29170685 (Māris Stabiņš).

Orientēšanās šādā formātā ir bezmaksas, tomēr ja esat gatavs atbalstīt Azimuta klubu, tad sev tīkamu summu varat pārskaitīt uz kluba kontu:  Biedrība ” Orientēšanas sporta klubs “Azimuts” ”Reģistrācijas Nr.: 40008184365 

  • Konts: LV66UNLA0050018356525
  • Banka: SEB banka
  • Swift kods: UNLALV2X
  • Maksājuma uzdevumā rakstot ” Ziedojums”.
  •  

Atgādinu, ka piedaloties aktivitātēs jāievēro visi distancēšanās noteikumi, kā arī pārējās prasības un ieteikumi, lai vīruss nevienam netiktu klāt.

 

Māris Stabiņš, OK “Azimuts”.