2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

RTU aicina pieteikties atklātajam studiju kursam «Vides inženierzinātne»

2020.gada 5. oktobrī – Rīgas Tehniskās universitātes(RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts (VASSI) aicina līdz 24. februārim visus interesentus pieteikties atklātajam studiju kursam «Vides inženierzinātne» un piedāvā interaktīvā veidā pilnveidot zināšanas par vidi, klimatu, enerģijas un tehnoloģiju inovācijām Latvijā un pasaulē. Studiju kurss ir bez maksas.

Studiju kursā nozares speciālisti sniegs informāciju par vides inženierzinātnes pamatnostādnēm citās zinātnēs, par temata aktualitāti mūsdienu sabiedrībā, vides problēmām, to ietekmi uz nākamajām paaudzēm un citiem ar vidi saistītiem jautājumiem. Studiju kursa lekcijas iekļaus šādus tematus: energoapgādes ilgtspēja, tīrākas ražošanas koncepcija, ekodizains, aprites cikla analīze, bioekonomika, centralizētās siltumapgādes sistēmas attīstības perspektīvas un citus. Lekcijās notiks arī praktiskie darbi un tiks izspēlētas lomu spēles.

Kursus var apmeklēt jebkurš interesents, kurš vēlas padziļināt savu izpratni par vides ilgtspēju. Vides inženierzinātņu kursus RTU EEF VASSI rīko jau vairākus gadus. Tajos piedalījušies pašvaldību un valsts iestāžu pārstāvji, dažādu rūpniecības uzņēmumu darbinieki, studenti un citi interesenti.

Lekcijas notiks RTU EEF, Āzenes ielā 12/k-1, no 26. februāra līdz 15. aprīlim katru trešdienu no plkst. 16.30 līdz 19.30.

Lekciju kursa apmeklējums ir bez maksas, un pēc noslēguma darba izstrādes un pārbaudījuma nokārtošanas dalībnieki saņems RTU tālākizglītības sertifikātu par kursa apguvi divu kredītpunktu (3 ECTS) apjomā.

Papildu informācija un pieteikšanās anketa: https://videszinatne.rtu.lv/vides-inzenierzinatne-2020/

 

Informāciju sagatavoja:

Gundega Preisa,

RTU Ārējās komunikācijas nodaļas projektu vadītāja