2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Rudenī izglītības programma #JaunaisPilsonis apceļos Latvijas skolas

Lai veicinātu jauniešos pilsoniskās līdzdalības kompetences, oktobrī un novembrī izglītības programma “Jaunais pilsonis” viesosies Latvijas skolās. Mācību stundas laikā, interaktīvā un saturiskā veidā, skolēni iepazīsies ar vienpadsmit pilsoniskās līdzdalības formām, tai skaitā nevalstisko organizāciju darbību, kā arī paši varēs iesaistīties pilsonisko aktivitāšu veikšanā. Palsmanes pamatskolā, kura arī īsteno izglītības programmu, īpaši apmācīti nevalstisko organizāciju pārstāvji viesosies 30. oktobrī.

Programmas ietvaros katra klase iegūs zināšanas un izpratni par pilsonisko līdzdalību, vienlaicīgi apgūstot teoriju un darbosies praktiski. Klasei darbošanās notiks četros posmos: informatīvā lekcija, diskusija, interaktīvā spēle “Četri stūri”, saskaņā Latvijas Pilsoniskās alianses izstrādātu metodoloģiju, un pilsoniskā aktivitāte.

Latvijas Pilsoniskās alianses izstrādātā programma “Jaunais pilsonis” (agrāk “Mazais pilsonis”) deviņu gadu laikā kopumā ir izglītojusi vairāk nekā 13 000 jauniešu. “Nemainīgi, arī šogad, programmas “Jaunais pilsonis” ietvaros, turpināsim jauniešus izglītot par pilsonisko līdzdalību, lai akcentētu ikviena iesaistes iespējas dažādās līdzdalības aktivitātēs,” atklāj Latvijas Pilsoniskās alianses vadītāja Kristīne Zonberga.

“Jaunais pilsonis” mērķis ir veicināt jauniešos pilsoniskās līdzdalības kompetences, kas līdz šim nav iekļautas mācību saturā. Starptautiskā pētījumā Latvijas Universitātes pētnieki secinājuši, ka tikai 19% skolēniem ir pilnīga izpratne par pilsoniskumu (pētījums veikts 2017. gada nogalē).

Izglītības programmu organizē Latvijas Pilsoniskā alianse sadarbībā ar Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecību Rīgā.

Papildu informācijai:
Zane Popova,
Projektu asistente,
Latvijas Pilsoniskā alianse,
Tālrunis: 24245580,
E-pasts: [email protected]
https://www.facebook.com/CivicAllianceLatvia/