2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Rūp mājdzīvnieki? Nāciet uz semināru Smiltenes tehnikumā!

Jums patīk dzīvnieki? Rūp viņu veselība un gribas uzzināt ko vairāk par mājas mīluļu mācīšanu un barošanu? Nāciet 9. maijā plkst.11.00 uz Smiltenes tehnikuma zāli (Kalnamuižā 10), kur Eiropas dienas ietvaros plānotas dažādas saistošas aktivitātes. 

Skolā viesosies populārā kinoloģe Jūlija Bogomolova, kura šogad izvēlēta par “Erasmus+” vēstnesi Latvijā. Mācoties Smiltenes tehnikumā, Jūlija ar “Erasmus+” projektu atbalstu papildināja zināšanas Somijā, Maltā un Francijā. Tagad viņa vada kucēnu socializācijas nodarbības, SMART DOG (nodarbības, kurās ar suņiem mācās kopā ar citiem suņiem) un paklausības nodarbības, izmantojot spēles elementus. Īsts izaicinājums kinoloģei ir nodrošināt, lai nodarbībās vienlīdz interesanti kā suņiem, tā viņu saimniekiem. Taču rezultāts ir lielo pūļu vērts – patīkami komunicēt savā starpā un arī ar cilvēkiem iemācās pat tie rējēji, kas kursu sākumā bijuši bikli un agresīvi. Ciemojoties Smiltenes tehnikumā, Jūlija dalīsies savā “Erasmus+” un kinoloģes darba pieredzē. Semināra dalībniekus uzrunās skolas direktors Andris Miezītis. Projektu vadītāja Inguna Avota stāstīs par skolas starptautisko pieredzi, iesaistoties dažādos “Erasmus+” projektos.

SIA “Bertas nams” tirdzniecības menedžere Jolita Strode un “Virbac” Latvijas pārstāve Zanda Elpe lasīs lekcijas par tematu “Suņu un kaķu ēdināšanas ar komerciālajām barībām ABC”.
Semināra laikā skolā viesosies Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas audzēkņi un skolotāji. Pēc lekcijām abu skolu veterinārmedicīnas mācību programmas audzēkņiem Kalnamuižas Gaismas zālē (Kalnamuižā 6) paredzēts draudzīgs konkurss ar veterinārijas elementiem.

Smiltenes tehnikuma veterināro priekšmetu skolotājiem šogad lielākais izaicinājums ir dalība “Erasmus+” stratēģiskās partnerības projektā, ko realizē kopā ar kolēģiem un audzēkņiem no Francijas, Igaunijas, Čehijas un Latvijas. Tā kolektīvam ir pirmā nopietnākā pieredze, strādājot starptautiskā komandā. Skolai ar ERAF projekta atbalstu nodrošināta izcila materiālā bāze. Minētie resursi ir gana nopietns iemesls, lai tajos dalītos ar plašāku sabiedrību. To prasa arī kompetenču centra statuss. Semināra temats par dzīvnieku barošanu izvēlēts tāpēc, ka daudzi veterinārārsta asistenti pēc tehnikuma beigšanas strādā veterinārajās aptiekās. Viņiem jāprot ieteikt katram mājdzīvniekam piemērotāko barību. Pamata zināšanas šajā jomā svarīgas ikvienam četrkājainā drauga saimniekam. Dzīvnieka veselība lielā mērā atkarīga no pareizi izvēlētas barības. Tāpēc seminārā laipni gaidīti visi, kuriem rūp savu četrkājaino draugu veselība. Dienas plānā paredzēta iepazīšanās arī ar skolas veterināro mācību klīniku un veterinārmedicīnas mācību korpusu. Dalība pasākumā par brīvu.

Baiba Vahere