2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Sācies Bērnu žūrijas lasīšanas maratons

Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā jau pieejamas 2018.gada “Bērnu un jauniešu žūrijas” kolekcijas grāmatas un ikviens interesents tiek aicināts sākt aizraujošo grāmatu lasīšanas maratonu.

Piedalīties Bērnu žūrijā var ikviens, kuram patīk lasīt. Grāmatu kolekcija ir sadalīta pa vecuma grupām: 5+, 9+, 11+, 15+, kā arī Vecāku žūrija.

“Bērnu un jauniešu žūrijā” šogad aizraujošas un vērtīgas grāmatas, piemēram, “Kā vecmamma vislaik samazinājās” (M.Koks), “Brūveri brūvē” (P.Brūveris, I.Brūvere, Z.Brūvere), “Melnais akmens” (A.Kļavis), “Labā un ļaunā skola” (S.Čainani), “Kur pazuda saimnieks?: stāsti par mūsu vēsturi” (P.Bankovskis) u.c.

Bērni un jaunieši ik gadu izrāda lielu interesi par “Bērnu žūriju” un labprāt piedalās. Pagājušajā gadā sasparojušies bija arī vecāki, piedaloties “Vecāku žūrijā”. Par to liels prieks! Tādēļ aicinām arī šogad vecākus būt aktīvus un iesaistīties lasīšanas maratonā kopā ar saviem bērniem.

Žūrijas dalībniekam ir jāizlasa 6 grāmatas. Noteikti ir jāizlasa 3 grāmatas savā vecuma grupā, bet atlikušās 3 grāmatas var izvēlēties no blakus grupām. Vecākiem tiek piedāvātas 4 grāmatas, savukārt pārējās var izvēlēties no bērnu kolekcijas grāmatām. Kad grāmatas ir izlasītas, tās būs jānovērtē, aizpildot elektronisku anketu. Grāmatas var lasīt un vērtēt līdz šā gada beigām.

Visi, kuri būs piedalījušies, izlasījuši grāmatas un snieguši vērtējumu par tām aizpildot anketu līdz 31.decembrim, tiks aicināti uz “Bērnu žūrijas” noslēguma pasākumu, kurā tiks pasniegtas pateicības balviņas.

Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa “Bērnu žūrijas” programmā piedalīsies jau 17. reizi.

“Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstrādāta lasīšanas veicināšanas programma, kas Latvijā veiksmīgi darbojas kopš 2001.gada.

Sanita Lārmane
Smiltenes novada bibliotēkas
Bērnu apkalpošanas nodaļas
Vecākā bibliotekāre