2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Sācies līdzjutēju balsojums Smiltenes novada gada balvā sportā

Mājaslapā Smiltene.lv un sociālā tīkla “Facebook” lapā Smiltenes novada gada balva sportā sācies līdzjutēju balsojums par aizvadītā gada Smiltenes novada populārāko amatieru sportistu un populārāko sporta notikumu. Katrā no balsošanas vietām ir iespēja veikt vienu balsi līdz 24. decembrim. Pārējo nomināciju pretendenti tiks prezentēti 12. decembrī – mēnesi pirms svinīgās apbalvošanas ceremonijas. 

Smiltenes novada gada balva sportā tiek rīkota jau septīto gadu pēc kārtas. Aptaujas mērķis ir Smiltenes novada sportistu, sporta personību, komandu un notikumu popularizēšana, kā arī labāko un populārāko noskaidrošana. Pirmo gadu līdzjutēju balsojums tiek organizēts par divām nominācijām – gada populārākais amatieru sportists un gada populārākais sporta notikums.

Pārējās nominācijās – gada labākais sportists, labākais jaunais sportists, labākā jaunā sportiste, labākā komanda, labākais tehnisko sporta veidu pārstāvis, sporta veterāns un balvas par mūža ieguldījumu saņēmējs – balvu ieguvējus noteiks žūrija, kurā iekļauti Smiltenes novada sporta attīstības padomes locekļi, Smiltenes novada bērnu un jaunatnes sporta skolas treneri, kā arī mediju pārstāvji.

IZDARI SAVU IZVĒLI PAR SMILTENES NOVADA GADA POPULĀRĀKO AMATIERU SPORTISTU:

Guntis Apse (Spēka trīscīņa)
Latvijas čempions spēka trīscīņā bez ekipējumā prestižajā Open klasē svara kategorijā līdz 74 kilogramiem.

Mikus Ozols (Hokejs)
Viens no vadošajiem Valmieras HK spēlētājiem Latvijas hokeja čempionāta 1. līgā. Aizvadītajā sezonā 1. līgas čempionātā Ozols izcēlās ar 12 vārtiem un 20 rezultatīvām piespēlēm.

Vita Cīrule (Orientēšanās sports)
Latvijas čempione orientēšanās sportā garajā distancē W45 vecuma grupā. 35 dalībnieču konkurencē iegūta otrā vieta Latvijas kausa kopvērtējumā.

Agnis Apse (Riteņbraukšana)
Aizvadītajā sezonā izcīnījis otrās vietas Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā M2 vecuma grupā grupas un individuālajā braucienā. Izcīnījis uzvaru SEB MTB maratona kopvērtējumā M45 vecuma grupā.

Oskars Cimermanis (Triatlons, taku skriešana)
Izcīnījis trešo vietu Latvijas čempionātā triatlonā – vidējā distancē. Ieguvis 105. vietu pasaules čempionātā taku skriešanā 50 kilometru distancē. Pirmais latvietis, kurš sekmīgi aizvadījis prestižās Swissman Xtreme Triathlon Iroman sacensības, ieņemot 36. vietu kopvērtējumā.

Uldis Slapjums (Basketbols)
Smiltenes novada vadošais amatieru basketbolists. Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas komandā “Valkas sporta internāts/ Smiltene” aizvadītajās spēlēs izcēlies vidēji ar 8,4 punktiem un 9,6 atlēkušajām bumbām.



Jānis Roskošs (Riteņbraukšana)

Izcīnīta otrā vieta Latvijas čempionātā kalnu riteņbraukšanā Olimpiskajā krosā M2 vecuma grupā. Izcīnīta otrā vieta SEB MTB maratona kopvērtējumā M40 vecuma grupā.

PAR SAVU FAVORĪTU BALSO ŠEIT

IZDARI SAVU IZVĒLI PAR SMILTENES NOVADA GADA POPULĀRĀKO SPORTA NOTIKUMU:

SEB MTB maratona Smiltenes posms (Riteņbraukšana)
16 gadu pēc kārtas Smiltenē notika Latvijas lielākā kalnu riteņbraukšanas sacensību – SEB MTB maratona – posms, kas pulcēja vairāk nekā 1800 dalībniekus no Latvijas un apkārtējām valstīm. Kuplā skaitā dažādās distancēs startēja Smiltenes novada riteņbraucēji. Smiltenes posms tika atzīts par sezonas labāko posmu.

Latvijas čempionāta posms kartingā (Autosports)
Pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma Smiltenē notika Latvijas čempionāta posms kartingā, pulcējot sacensību absolūto rekordu – 205 dalībnieki. Sacensībās startēja arī smiltenietis Sandis Eislers un Smiltenes tehnikuma kartinga komanda.

Latvijas Jaunatnes olimpiāde (Klasiskais un pludmales volejbols, BMX, Svarcelšana)
Pirmo reizi Smiltenē notika Latvijas Jaunatnes Olimpiādes sacensības. Mūsu novads uzņēma pludmales volejbola, BMX un svarcelšanas sacensības.

Latvijas un Baltijas kausa posms airēšanas slalomā (Airēšana)
Aizvadītajā pavasarī Smiltenē pirmo reizi notika Latvijas un Baltijas kausa izcīņas posms airēšanas slalomā, pulcējot lielu vietējo līdzjutēju interesi, kā arī Baltijas mēroga vadošos šī sporta veida pārstāvjus. Sacensības notika Abuls upē pie atvērtiem Tepera ezera ventiļiem.

Skriešanas seriāls Tepera takas (Vieglatlētika)
Arvien lielāku Smiltenes novada iedzīvotāju interesi izpelnījies skriešanas seriāls Tepera takas, kur vidēji posmā piedalās vairāk nekā 100 skrējēji.

Azimuts 3 dienas (Orientēšanās sports)
Pateicoties smiltenieša Mārtiņa Mārča Leimaņa un orientēšanās kluba “Azimuts” entuziastiskajam darbam, Smiltenes novada Trīssaliņās notika “Azimuts 3 dienu” sacensības, kuras tika iekļautas arī Latvijas kausa seriāla sacensību kalendārā.  Sacensībās startēja 328 dalībnieki, tajā skaitā sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Somijas, Šveices, Kanādas, Ukrainas, Zviedrijas, Francijas un  Krievijas.

Latvijas un Baltijas čempionāta posmi autokrosā (Autokross)
Līdzjutēju ziņā apmeklētākie sporta notikumi Smiltenē arī pagājušajā gadā bija Latvijas un Baltijas čempionāti posmi autokrosā, kas, pateicoties tehniskā sporta kluba “Smiltene” ieguldītajam darbam, izpelnījās atzinību kā no skatītājiem, tā arī dalībniekiem.

Top! Ielu stafetes (Vieglatlētika)
19. reizi pirmajā maijā notika tradīcijām bagātās Top! Ielu stafetes, kas pulcēja vairāk nekā 900 bērnus un jauniešus no Smiltenes, kā arī apkārtējiem novadiem.

PAR SAVU FAVORĪTU BALSO ŠEIT: