2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

ATCELTS! Sadejosim Smiltenē – dejas izaicinājuma video filmēšana

❗️❗️❗️ Ņemot vērā 9.oktobrī Ministru kabineta noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, kas nosaka, ka no 10.oktobra līdz 31.decembrim aizliegts organizēt pasākumus ārtelpās, kuros piedalās vairāk par 300 cilvēkiem un notiek personu aktīva pārvietošanās, 10.oktobrī dejas izaicinājuma video filmēšana ir ATCELTA! Lūdzam dalīties ar informāciju draugu lokā!


 

Visā pasaulē plašu popularitāti iemantojis dejas izaicinājums “Jerusalema”, tā galvenais mērķis ir prieks un kopā būšana, vienojoties kopīgā dejā.  Arī Latviju ir pārņēmusi #JerusalemaDanceChallenge starptautiskā akcija, kur savu dalību piesaka vai viens otru izaicina arvien vairāk pilsētu un uzņēmumu.

Šajā nedēļā, 5. un 6.oktobrī, Gulbenes novads un Cēsis ir nominējušas Smilteni turpināt dejošanas izaicinājuma akciju. Esam gatavi pieņemt  izaicinājumu un iefilmēt dejas video visai pasaulei, ar mērķi vairot prieku, pozitīvismu, enerģiju un  parādīt kā dejo Smiltenes novadā!

Tāpēc aicinām ikvienu pievienoties novada amatiermākslas  kolektīviem, lai kopā iefilmētu pozitīvu atbildes video.

Kad dejosim un filmēsim:  Publiskā dejošana notiks 10. oktobrī  plkst. 12.00 (30 minūtes mācīsimies, pēc tam to visu iefilmēsim). Papildus tiks iefilmēti arī vairāki kolektīvu video citās pilsētas un novada vietās.

Kur dejosim un filmēsim: Smiltenē, Vecā parka centrālajā laukumā.

Kā notiks filmēšana:  Kopā ar horeogrāfu Reini Rešetinu sākumā iemācīsimies ne tikai pamatsoļus Jerusalema dejai, bet arī kādai latviešu tautu dejai –  pasaulei paradīsim, ka latvieši ir dejotāju tauta.

Kā ģērbties: Aicinām vilkt vienotu apģērbu: balts krekls un džinsa bikses.

Uzņemtie video un fotogrāfijas tiks izmantotas publicitātes nodrošināšanai.

!!! Pasākuma laikā jāņem vērā spēkā esošie ierobežojumi – būs jāievēro 2 metru distance, kā arī, ja ir saslimšanas simptomi, tad jāpaliek mājās, lai pasargātu gan sevi, gan apkārtējos.

 

Informācijai:

Internetā atrodamā informācija skaidro, ka šis deju izaicinājums ir radies pēc tam, kad Dienvidāfrikas mūzikas producenta “Master KG” pavadījumā pirmo šāda veida video uzfilmēja deju grupa Angolā.