2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Sākas šīs vasaras lielākais vides draugu izaicinājums “Vasaras skola”

Šodien, 20.augustā, sākas jau iepriekš daudzinātais un ilgi gaidītais vides draugu piedzīvojums “Vasaras skola”. Šim notikumam pieteikties bija iespējams gan trīs publiskajos biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” un SIA “ZAAO” rīkotajos pasākumos visā Vidzemē, gan arī elektroniski aizpildot anketu.

No šodienas, 20. augusta, līdz pat 22.augustam RAAC “Daibe”, kur atrodas Dabas un tehnoloģiju parks “URDA”, notiks nākamā aktivitāte – “Vasaras skola”, kuras laikā 25 jaunieši no Krimuldas novada, Burtnieku novada, Limbažu novada Priekuļu novada, Smiltenes novada, Valmieras, Pārgaujas novada un Beverīnas novada kopā izzinās un paplašinās savas zināšanas un prasmes par projekta tēmas un radīs savu mācību piedāvājumu saviem vienaudžiem.

Vasaras skolas dalībniekiem tiks nodrošinātas lekcijas un praktiskās nodarbības. Jaunieši paplašinās savas zināšanas par klimata pārmaiņām un gūs jaunu pieredzi praktiskās nodarbībās, kuru laikā klimata pārmaiņu problēmas tiks ietvertas karikatūrās, bet nulles atkritumu koncepts iepazīts, gatavojot savu zobu pastu. Dalībnieki piedalīsies arī pārgājienā dabā, lai iepazītu bioloģisko daudzveidību, brauks ekskursijā pa atkritumu apsaimniekošanas poligonu un apmeklēs otrreizējo materiālu pārstrādes rūpnīcu Jelgavā. Protams, arī Vasaras skolas dalībniekus sagaida izklaidējošas aktivitātes – orientēšanās dabas takās, nakts kino uz terases un vēl citas aktivitātes.

Vasaras skolas laikā izstrādāto mācību piedāvājumu saviem vienaudžiem jaunieši, atsākoties skolas laikam, realizēs, vadot nodarbības Dabas un tehnoloģiju parka “URDA” sākot no septembra līdz oktobrim.

Vēl projekta “Jaunie vides līderi – vides vēstneši” ietvaros tiek izstrādāta  interaktīva un izglītojoša tīmekļa platforma, kurā interesenti varēs atrast noderīgu informāciju un mācību materiālus par tēmām: Bioloģiskā daudzveidība, Atkritumi kā resurss un Klimata pārmaiņas, kā arī varēs iesūtīt savus mācību materiālus ievietošanai šajā platformā.

Sekojat līdzi jaunumiem biedrības “Daibes ilgstpējas centrs” Facebook.com kontā un projekta “Jaunie vides līderi” kontā.

Sīkākai informācijai par projektu:
Ieva Freimane
E-pasts: [email protected]
Tālrunis: +37125459399

Projektu finansiāli atbalsta: