2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Sakoptības mēnesis Smiltenes novadā noslēdzies.

Sakoptības mēnesis un lapu izvešanas akcija Smiltenes novadā ir noslēgusies. Ņemot vērā sociālās distancēšanās apstākļus, šogad sakoptības mēneša ietvaros netika organizēti vērienīgi talkošanas darbi un uzsvars tika likts uz individuālajām talkām.

Kopumā lapu izvešanas akcijā piedalījās 32 mājsaimniecības. Šodien, 30.aprīlī, norisinās pēdējo pieteikto un savākto laupu izvešanas darbi līdz ar to arī oficiāli sakoptības mēnesis var noslēgties un varam sagaidīt maija svētkus tīrā un sakoptā vidē.

Šogad rosība pilsētā savādāka, parkos un pilsētas apkārtnē nevarēja redzēt skolēnus, kas kasa lapas vai palīdz salasīt izmētātos atkritumus, jo bērni un skolēni šogad strādā savās mājās. „Tādēļ, ka pasaulē ir pandēmija, tas neliedz daudzus darbus darīt un sadarbībā ar SIA “Smiltenes NKUP” šogad papildus tika kopts Vecais parks – sakasot lapas vairākās Vecā parka daļās, kā arī kultūras nama nogāzē un citviet pilsētā,” stāsta Saimnieciskās darbības nodaļas teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine.

Nemainīga arī palika pavasara tradīcija – Lieldienu dekoru izvietošana pilsētā un atraitnīšu stādīšana, kas ļauj pilsētai izskatīties košākai pavasara sākumā, kad lapas vēl tikai sāk plaukt. Šis pavasaris arī laika apstākļu dēļ ir bijis neierasts, nupat sastādītās atraitnītes pārsteidza sniega sega, kas tik un tā turpina ziedēt un priecēt mūs pilnā krāšņumā.

Neraugoties uz dabas liktajiem šķēršļiem, šogad Smiltenes pilsētai ir nozīmīgi svētki un iedzīvotāji atbildīgi un aktīvi ir iesaistījušies sakoptības mēneša aktivitātēs.

 

 

 

Smiltenes novada dome izsaka lielu paldies individuālo talku organizatoriem un darbu veicējiem, kas jau vairāku gadu garumā sakopj kādu pilsētai un novadam svarīgu vietu. 

 

Informāciju sagatavoja: 

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Linda Beitika