2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Saremontēto bedru apjoms asfaltētajiem valsts autoceļiem ar augstāko uzturēšanas klasi ir samazinājies par 33%

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ir pabeidzis bedru masveida remontu uz valsts galvenajiem un reģionālajiem asfaltētajiem autoceļiem ar lielāko satiksmes intensitāti jeb uz tiem autoceļiem, kuriem ir noteikta augstākā – A uzturēšanas klase. Saremontēto bedru apjoms uz A uzturēšanas klases autoceļiem salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir samazinājies par 33%, šogad tas ir veikts vairāk nekā 67 tūkst.* m2 apjomā, savukārt 2019.gadā vairāk nekā 100 tūkst. m2 apjomā. Saremontēto bedru apjoms ik gadu samazinās, jo notiek intensīvi rekonstrukcijas darbi uz asfaltētājiem valsts galvenajiem autoceļiem, kas būtiski ir uzlabojis autoceļu segumu stāvokli.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, bedru masveida remonts uz A uzturēšanas klases valsts autoceļiem jāveic līdz 1.jūnijam, uz B uzturēšanas klases autoceļiem līdz 15.jūnijam, C un D uzturēšanas klases autoceļiem līdz 1.jūlijam. Bedres, kuras rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā.

Remontdarbi tiek veikti prioritārā secībā, ņemot vērā autoceļa uzturēšanas klases (A – augstākā uzturēšanas klase, B, C, D – zemākā uzturēšanas klase). Uzturēšanas klases ir noteiktas ņemot vērā autoceļa satiksmes intensitāti, sociālekonomisko nozīmi un autoceļu klasifikāciju – valsts galvenie, reģionālie, vietējie autoceļi.

Autoceļu lietotājiem jāņem vērā, ka veicot bedru remontu, uz autoceļa tiek izvietotas ātruma ierobežojuma un brīdinājuma zīmes. Remontdarbu laikā to norises vietā lokāli sašaurina brauktuvi un ierobežo braukšanas ātrumu, attiecīgi 70 km/h un 50 km/h. Aicinām transportlīdzekļu vadītājus ievērot ātruma ierobežojumus un distanci, lai neapdraudētu savu un remontdarbu veicēju drošību.

Atgādinām, ka autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS “Latvijas Valsts ceļi” mājaslapas kartē (www.lvceli.lv), kā arī aplikācija “Waze”, kurā iespējams arī informēt par valsts autoceļu stāvokli. Tāpat par bīstamām situācijām uz ceļa aicinām informēt arī VAS “Latvijas Valsts ceļi” Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

*01.janvāris-31.maijs
Par LAU:
LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9 129 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Papildu informācijai:
Juris Aksels Cīrulis
LAU Komunikācijas daļa