2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Sarunu festivālā LAMPA aicina diskutēt arī par labklājības nozares aktualitātēm

Sarunu festivālā LAMPA, kas 30. jūnijā un 1. jūlijā norisināsies Cēsu pils parkā, piedalīsies arī Labklājības ministrijas (LM) pārstāvji. Ikviens interesents piektdien, 30. jūnijā, ir aicināts uz divām iesaistošām diskusijām. Viena no tām tiks veltīta sociālajai uzņēmējdarbībai, savukārt otrā diskutēs par sociālā darbinieka lomu.

Diskusijā “Kā radīt spēcīgus sociālos uzņēmumus un sociālajai uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi?”, kas sāksies plkst. 16.00 Darbnīcu teltī, LM valsts sekretāra vietniece Jana Muižniece un LM Eiropas struktūrfondu “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” vecākais eksperts Rafiks Misirovs runās par aktuāliem jautājumiem sociālās uzņēmējdarbības jomā. Sarunu vadīs Madara Ūlande, biedrības “Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija” direktore.

Šī diskusija tiek organizēta  ESF projekta “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” Nr.9.1.1.3/15/I/001 ietvaros. Vairāk informācijas par diskusiju – http://www.lm.gov.lv/text/3683

Šobrīd aktuāls ir jautājums par sociālā darbinieka lomu – vai darbiniekam, kā cilvēkam tuvākajam valsts vai pašvaldības atbalsta posmam, ir jābūt “dežurantam”, kas 24 stundas diennaktī uzmana personu sociālā riska situācijās, vai arī “iespējotājam”, kas uzklausa, uzticas, palīdz noticēt un rast resursus savas situācijas risināšanai?

Par to plkst. 18.00 Valsts kancelejas teltī diskusijā “Kāds ir sabiedrības pasūtījums: sociālais darbinieks – dežurants vai “iespējotājs”? spriedīs Laila Balode (Centrs Dardedze), Jana Pūķe (Rīgas Sociālais dienests), Ieva Lāss (Sociālo darbinieku biedrība) un Ina Balgalve (Tukuma novada sociālais dienests). Sarunu vadīs žurnālists Aidis Tomsons.

LM aicina piedalīties šajās radošajās un iesaistošajās diskusijās, kurā runāt, dalīties pieredzē, uzdot jautājumus un radīt idejas varēs pilnīgi visi diskusijas dalībnieki. Turklāt pasākumā dzimušās idejas pēc tam nonāks aktīvā apritē un tiks izmantotas tālāk sociālās uzņēmējdarbības un sociālā darba veicināšanai un attīstīšanai Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Linda Jansone, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste, 64331829, [email protected]