2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Sarunu festivāls LAMPA šogad norisināsies digitālā formātā

Lai gan vasaras tuvošanās iedvesmo cerēt, ka tikšanās ar draugiem un domubiedriem atkal būs iespējama klātienē, neparedzamā situācija liek pieņemt grūtus, bet atbildīgus lēmumus. Visticamāk, cilvēki jaunus iespaidus turpinās gūt, paliekot mājās, taču attālums nav šķērslis vērtīgām sarunām! Tāpēc Sarunu festivāls LAMPA šogad notiks no 2. līdz 5. septembrim tiešsaistē.

“Vēl tikai pirms mēneša pārcēlām LAMPAS norises laiku, taču tagad ir skaidrs, ka šogad varēsim tikties pārsvarā tiešsaistē. Šis lēmums nav bijis viegls. Mēs ļoti gribētu atkal pulcēties un sarunāties Cēsu pils parkā, taču cilvēku veselība ir svarīgāka par visu, tādēļ tikšanās klātienē droši vien būs iespējamas tikai šaurā lokā. Bet LAMPA būs, tikai šogad citāda, nekā ierasts, jo mēs sarunāsimies lielākoties digitāli,” atklāj festivāla direktore Ieva Morica.

Lai iesildītos sarunām par svarīgāko un apgūtu sarunāšanos digitālā formātā, jau aprīļa beigās startēs Sarunu vieta LAMPA – sarunu un satikšanās telpa fiziskās distancēšanās laikā, kur ar ZOOM starpniecību videozvana formātā ikviens interesents varēs sarunāties par iepriekš noteiktām tēmām. Pirmā tikšanās “Pīrādziņu nedigitalizēsi, bet kā ar īstām sarunām?” veiksmīgi aizritējusi 28. aprīlī, savukārt nākamā gaidāma jau 8. maijā plkst. 16.00, dalībniekus aicinot sarunāties par  demokrātisku izvēļu sarežģītību.

“Mēs, LAMPAS komanda, strādājam, lai izveidotu aizraujošu festivāla programmu un saglabātu LAMPAS garu arī digitālā formātā. Šis ir laiks, kad tiek pārbaudīta draudzība, tāpēc esam ļoti pateicīgi ikvienam, kas mums palīdz finansiāli, atbalsta ar resursiem un dalās padomos, ikvienam, kurš kopā ar mums ir pieņēmis izaicinājumu veidot digitālo LAMPU. Festivāls šogad notiks, un LAMPA spīdēs visā Latvijā!” apliecina Ieva Morica.

2021. gadā festivāls atkal notiks Cēsu pils parkā, kā ierasts, bet LAMPA neļaus palikt tumsā, gaidot nākamo gadu! Sarunu festivāls bija un būs visiem pieejams jebkurā formātā – bez maksas. Vairāk informācijas par festivālu šeit.

Festivāla komandu veido Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Cēsu novada pašvaldība, British Council pārstāvniecība Latvijā, komunikācijas vadības aģentūra Deep White un reklāmas aģentūra Armadillo.  Festivāla norisi arī atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Atvērtās sabiedrības fondi, Eiropas kultūras fonds, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, uzņēmumi Latvijas Finieris, Enefit un Ekorija.

Papildus informācija:

Irina Kuzņecova
Sarunu festivāla LAMPA
Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS
Tālr.: 28252237
E-pasts: [email protected]

Laura Zvejniece
Sarunu festivāla LAMPA sabiedrisko attiecību vadītāja, Deep White
Tālr.: 26036329
E-pasts: [email protected]