2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Saziedotas vairāk nekā 3000 pasaku grāmatu Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijai

Omniva Latvija un grāmatnīcas Jānis Roze rīkotajā labdarības akcijā Ziedo pasaku grāmatas krāsainiem vakariem, kas norisinājās no 27. janvāra līdz 28. februārim, saziedots vairāk nekā 3000 pasaku grāmatu Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas paspārnē esošajām ģimenēm ar bērniem. Labdaru vidū bijuši ne tikai individuālie ziedotāji, bet arī skolu un bērnudārzu audzēkņi, biedrību un novadu pašvaldību pārstāvji, kā arī uzņēmumu kolektīvi visā Latvijā.

“Šī labdarības akcija ir kļuvusi par tradīciju. Šogad mēs esam īpaši patīkami pārsteigti par saziedoto grāmatu daudzumu, kas trīskārši pārspēj mūsu ekspektācijas. Mēs ticam, ka kopīgiem spēkiem varam sagādāt prieku Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas paspārnē esošajām ģimenēm ar bērniem,” norāda Omniva Latvija mārketinga vadītāja Ruta Pole.

Labdarības akcijā gandrīz vienlīdz aktīvi ziedotāji ir bijuši gan rīdzinieki, gan Alūksnes, Tērvetes, Ventspils, Liepājas, Jelgavas, kā arī Daugavpils iedzīvotāji. Ziedoto grāmatu vidū bijušas gan jaunas tikko iegādātas pasaku grāmatas, gan tādas, kas kalpojušas jau vairākām paaudzēm, bet joprojām ir labi saglabājušās un tagad varēs sniegt prieku citiem bērniem. Visbiežāk cilvēki ziedoja Astrīdas Lindgrēnas grāmatas, bet dāvinājumu vidū bija arī tāda klasika kā “Kaķīša dzirnaviņas”.

Iveta Vējone, SOS Bērnu ciematu asociācijas goda patronese, norāda: “Katram bērnam ir nepieciešama ģimene, kurā viņš jūtas mīlēts, saprasts, gaidīts un vajadzīgs. Ja dienas skrējienā neatliek laika bērnu samīļot un veltīt viņam tik nepieciešamo laiku, tad vakaros vismaz vienas pasakas garumā varam bērnam dāvāt nedalītu uzmanību. Pateicoties šādiem labdarības projektiem, mēs kopīgiem spēkiem varam vairot prieku, mīlestību un sniegt to, kā bērniem pietrūkst. Ceru, ka pasaku grāmata būs solītis uz lielāku izpratni par tādu vērtību kā kopā būšana un laiks.” Iveta Vējone rosina ģimenēm pavadīt vairāk laika kopā ar saviem bērniem – vairāk sarunāties, vairāk samīļot viņus un, protams, vairāk kopīgi lasīt grāmatas.

Šogad aktīvi pasaku grāmatas ziedojuši bērnudārzu audzēkņi, viņu vecāki un audzinātāji. Īpaši patīkami pārsteidza kāda bērnudārza audzēkņu pašgatavotas grāmatiņas Omniva darbiniekiem un apsveikumu kartītes SOS bērnu ciematu bērniem. “Sakām lielu paldies arī skolu audzēkņiem, īpaši Rojas vidusskolas 9. klases audzēkņiem par dāsno ziedojumu,” uzsver R. Pole.

Omniva Latvija un grāmatnīcas Jānis Roze rīkotās labdarības akcijas Ziedo pasaku grāmatas krāsainiem vakariem ietvaros no 27. janvāra līdz 28. februārim iedzīvotāji tika aicināti ziedot pasaku grāmatas Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas paspārnē esošajām ģimenēm ar bērniem. Grāmatas ikviens varēja nosūtīt bez maksas, izmantojot Omniva pakomātus.

 

SIA Omniva Latvija dibināta 2012. gadā un sniedz sūtījumu loģistikas, informācijas loģistikas un e-rēķinu apstrādes pakalpojumus. Omniva ir plašākais pakomātu tīkls Baltijā, kas nodrošina kvalitatīvu, ātru un drošu servisu preču piegādei un ir pieejams 24 stundas diennaktī. Šobrīd Latvijas Omniva tīklā ir 203 pakomāti, kas izvietoti 95 apdzīvotās vietās Latvijā.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenisku aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un uztur ģimeņu atbalsta centrus un ārpusģimenes aprūpes atbalsta centrus “AIRI vecākiem” vairākās Latvijas pašvaldībās. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), divās integrētajās SOS ģimenēs, kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 130 bērni un jaunieši no visas Latvijas. Kopumā visās SOS bērnu ciematu īstenotajās atbalsta programmās gada laikā palīdzību saņem vairāk nekā 1200 bērnu.

 

Papildu informācija:

Ruta Pole

SIA Omniva Latvija mārketinga vadītāja