2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Senioriem svētkos – dzintarainā pasaka

“Mīlestība ir tāds dīvains dzintars, ko nekā nevar aprakstīt, ne uzzīmēt, ne izstāstīt”

/Imants Ziedonis/

30. septembrī, Starptautiskās veco ļaužu dienas priekšvakarā, Smiltenes pilsētas Kultūras centra mazajā zālē dziedātāja Santa Sāre – Gerža muzikāli izstāstīs Imanta Ziedoņa “Dzintaraino pasaku”. Uz pasākumu īpaši gaidīsim Smiltenes novada seniorus! Sākums – pulksten 14:00.

Kā teic koncertprogrammas autore Santa Sāre – Gerža, Kultūra un mūzika – tā ir mana dzīve. Kad mums pietrūkst vārdu, lai izteiktu savas sajūtas, mēs dziedam. Laikam tāpēc ik pa laikam man rodas vēlēšanās veidot koncertprogrammas cilvēka dvēselei. Šobrīd kopā ar saviem kolēģiem piedāvājam klausītājiem koncertu – muzikālu stāstu “Dzintarainā pasaka”, kurā izskanēs dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem.Koncerts būs stāsts par to, kā katrs no mums ilgojas atrast savu dzintaru. Tas būs stāsts par mīlestību pret savu zemi – Dzintarzemi Latviju -, par līdzcilvēku mīlestību un vienu mazu dzintara graudiņu, kas mums katram jāatrod savā sirdī.

Koncertā izskanēs skaistas un tautā iemīļotas latviešu dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, kuras klavieru skaņās ietērps pianists Ģirts Ripa. Skanējumu papildinās perkusiju skaņas Mārča Kalniņa izpildījumā.

Santa Sāre – Gerža – dziedātāja, beigusi Alūksnes mūzikas skolas flautas un vokālo nodaļu, dažādu vokālo konkursu dalībniece.  Plašākai sabiedrībai kļuvis pazīstama, kad 2015. gada nogalē uzsākusi sadarbību ar Jāni Krūmiņu no grupas “Apvedceļš”, un viņu kopīgi radītā dziesma “Laimes putns” iekļuvusi 2016. gada “Latvijas Sirds dziesma” finālā.

Ģirts Ripa – skolotājs un koncertmeistars Balvu mūzikas skolā. Dzied jauktajā korī “Mirklis”, spēlē pūtēju orķestrī “Balvi”. Brīvajos brīžos spēlē grupās “Kontrasts” un “Mani mākoņi”.

Mārcis Kalniņš – Alūksnes Mūzikas skolas sitaminstrumentu spēles nodaļas pedagogs. Alūksnes bērnu un jauniešu centra pulciņa “Džambas” (dažādu perkusiju instrumentu apguve) vadītājs. Alūksnes pilsētas sākumskolas mūzikas skolotājs.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pirms koncerta, pulksten 12:30, Kultūras centra kino zālē visi interesenti ir laipni aicināti apmeklēt tikšanos ar dietoloģi, lektori, Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas prezidenti Lolitu Neimani! Tikšanās norisināsies projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā”. Ieeja ir bez maksas.

 Pasākumā tiks fotografēts. Uzņemtie foto tiks publicēti.

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101