2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Septembra izskaņā – latviešu kinomūzika

29. septembrī 14:00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra lielajā zālē ar latviešu kinomūzikas koncertu “Tu saki?” viesosies izcili mūziķi: Dita Krenberga (flauta), Inga Ozola (čells) un Juris Žvikovs (klavieres). Mīļi aicināts ikviens, un īpaši gaidīsim Smiltenes novada seniorus, lai sveiktu viņus Starptautiskajā senioru dienā!

Koncertā būs dzirdamas labi pazīstamas un iemīļotas melodijas no kinofilmām, kā “Tās dullās Paulīnes dēļ”, “Vella kalpi”, “Ezera sonāte”, “Ilgais ceļš kāpās” un citām. Šo filmu mūzikas aranžijas veidojuši: Oskars Herliņš, Juta Bērziņa un Madars Kalniņš.

Koncerta veidotāji teic, ka rūdītam latviešu kino pazinējam šī programma varētu izvērsties par patīkamu atkalsatikšanos ar iemīļotiem tēliem, sirdij tuviem stāstiem,  atmiņās glabātiem notikumiem un vietām. Varbūt tā būs arī nostalģija par aizgājušiem laikiem un mūžīgām patiesībām. Tikpat labi koncertā skanošo kinomūziku var uztvert kā pašpietiekamu vērtību, kas ārpus ekrāna vai ierastās vides uzbur pavisam citus un gluži jaunus tēlus, sajūtas un pārdomas. Latviešu kinomūzikas šedevri šajā koncertprogrammā skan jaunās krāsās un noskaņās, ļaujot tiem pietuvināties vēl vairāk un tādējādi arī paverot iespēju tajos saskatīt un saklausīt ko agrāk nepamanītu, pavisam svaigu un negaidītu. Šajā aizraujošajā ceļojumā var doties tiklab ar nolūku izbaudīt vissmalkākās mūzikas nianses un izcilu mūziķu gadu gaitā rūpīgi izkopto savstarpējo saspēli, vai vienkārši ļauties šo melodiju uzburtajām noskaņām un tēliem. Var arī domās uzspēlēt viktorīnu, “dzenot pēdas” komponistiem, režisoriem, filmām un to sižetu līnijām.

Ieeja – bez maksas.

Koncertu piedāvā

“Latvijas koncerti”

latvijaskoncerti.lv

Informāciju publicēšanai sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101