2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Sestdien “Smiltene/ BJSS” ar spēli pret “Audu” uzsāks 1.līgas jauno sezonu

Sestdien, 6. aprīlī, pulksten 14:00 Tepera stadionā sezonas pirmo spēli jaunajā komanda.lv 1. līgas čempionātā aizvadīs lieliski komplektētā “Smiltene/ BJSS” komanda, kas uzņems vienus no saviem principiālākajiem pretiniekiem – FK “Auda”. Uz gaidāmo spēli aicināti visi Smiltenes un apkārtējo novadu sporta līdzjutēji. Puslaika pārtraukumā tiks rīkots skatītāju konkurss, kā arī tiks godināti Smiltenes komandas uzticamākie līdzjutēji.

Jaunā komanda.lv 1. līgas čempionāta sezona startēs jau šīs nedēļas nogalē. Čempionātā piedalās kopumā 10 komandas – “Smiltene/ BJSS”, “Tukums 2000/ TSS”, “Rēzeknes BJSS/ FA”, “Super Nova”, JDFS “Alberts”, “Dinamo Rīga/ Staicele”, Balvu Sporta centrs, “New Project”, “Grobiņas SC” un FK “Auda”. Salīdzinot ar pērno sezonu, līgu atstājušas – BFC “Daugavpils” (iekļuva virslīgā), “RTU FC Skonto Academy” (beigusi pastāvēt) un “Preiļu BJSS” (izkrita uz 2. līgas čempionātu). Vietā nākusi uz telpu futbolistu bāzes veidotā “New Project” vienība, kas pērn triumfēja 2. līgas čempionātā.

Turnīra formāts paredz, ka uzvarētāji automātiski iekļūs virslīgā, bet otrās vietas ieguvēji piedalīsies pārspēlēs par tiesībām spēlēt valsts vadošajā čempionātā pret virslīgas vājāko komandu. Tikmēr trīs vājākās komandas nākamajā gadā izkritīs uz 1 B līgu.

Gatava sasniegt vēl augstākus mērķus jaunās sezonas priekšvakarā ir “Smiltene/ BJSS” vienība, kuru šogad cīņās vedīs galvenais treneris Raimonds Dūmiņš, bet viņam palīdzēs Andis Rozītis. Starpsezonu periodā smiltenieši sevi no labākās puses apliecināja “Mercure Rīga kausā”, kurā spējā izcīnīt augsto otro vietu. Grupas turnīrā tika pārspēta “Super Nova” vienība (3:1), neizšķirti smiltenieši cīnījās pret “AFA Olaine” vienību (0:0), bet ar 1:5 tika kapitulēts “Rēzeknes BJSS/ FA”). Ceturtdaļfinālā Dūmiņa vadītie vīri ar 2:0 pārspēja JDFS “Alberts”, bet pusfinālā, demonstrējot lielisku sniegumu, ar 3:0 komanda revanšējās rēzekniešiem. Finālā, spēlējot pamatā ar jauniešu sastāvu, ar 0:4 gan tika atzīts “Super Nova” pārākums.

Starpsezonu periodā Smiltenes komandas treneriem un kluba vadībai izdevies paveikt nozīmīgu darbu sastāva komplektācijā, kas var ļaut cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Komandai izdevies noturēt visus pērnās sezonas vadošos spēlētājus ar Ralfu Akminu, Eduardu Deiču, Ričardu Rulli, Elvi Teremko, Tomu Mežuli, Kārlis Rozīti, Rūdi Rozīti, Dāvi Gaigalu, Dairi Zariņu un citiem priekšgalā.

Papildus tam, ir jāizceļ vairākas spilgtas atgriešanās. Pēc sezonas JDFS “Alberts”, Smiltenes rindās atgriezies vārtsargs Dagnis Sausais. No “Valmiera Glass/ ViA” vienības uz dzimto komandu pārnācis Eduards Stīpnieks. Šogad Smiltenes līdzjutējus uzbrukumā priecēt gatavs arī Ralfs Apsītis. Ar mērķi palīdzēt smilteniešiem cīnīties par visaugstākajiem mērķiem, mājas komandā atgriezies arī Kristers Aldis Puriņš. Īpaši jāizceļ vēl viens pastiprinājums aizsardzības līnijā. To stiprināt gatavs viens no pērnās sezonas “Valmiera Glass/ ViA” pamatsastāva spēlētājiem Elmārs Sietinsons. Komandu atstājis tikai aizsargs Eduards Veģeris, kurš nopietnāk pievērsies tiesnešu darbam. Jāizceļ arī Smiltenes jauno futbolistu progress, kas vairākiem no viņiem ļaus sevi apliecināt arī 1. līgas komandā.

Sezonas pirmajā mājas spēlē šīs nedēļas sestdienā “Smiltene/ BJSS” uzņems vienus no saviem principiālākajiem pretiniekiem – 1. līgas ilgdzīvotājus FK “Auda”. Gaidāmie pretinieki starpsezonu periodā aizvadījuši nopietnu sagatavošanās procesu. Sastāvā turpinās spēlēt tādas “Audas” pamatvērtības kā  – Jorens Gorkšs, Edgars Bricis, Rihards Gorkšs, Mareks Matīss Labanovskis, Silvestrs Tamenieks un Arturs Fjodorovs. Ļoti iespējams, ka laukumā redzēsim arī vairākus leģionārus, kas ar dažādām sekmēm zaļibaltos pārstāvējuši arī iepriekšējās sezonās.

Abas komandas pērn savā starpā tikās divas reizes. Abās spēlēs laukumu kā uzvarētāji pameta smiltenieši. Ķekavā vietējā vienība tika pārspēta ar rezultātu 3:1, bet Tepera stadionā tika gūta graujoša uzvara – 7:0.

Uz sezonas pirmo mājas spēli laipni lūgti visi Smiltenes un apkārtējo novadu sporta draugi.

Gaidāms ne tikai aizraujošs futbols, ko būs iespējams vērot mājīgās tribīnēs, bet arī līdzjutēju konkursi. Puslaika pārtraukumā, parādot savu meistarību futbola laukumā, skatītājiem būs iespējams tikt pie FK “Smiltene” šallēm. Īpaši tiks godināti arī uzticamākie komandas līdzjutēji. Lielais futbols Tepera stadionā atgriežas sestdien pulksten 14:00.

Toms Markss