2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Sestdien Ventspilī tiks noskaidroti Latvijas čempioni BMX

Sestdien no pulksten 13:00 Ventspils piedzīvojumu parka trasē norisināsies Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā, kurā piedalīsies visi vadošie pašmāju braucēji. Sacensības bez maksas aicināts apmeklēt ikviens sporta līdzjutējs.

 

Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā allaž ir gada gaidītākās un spraigākās sacensības kā elites un junioru sportistiem, tā arī jauniešiem, bērniem un amatieriem. Papildus sportisko intrigu šogad sacensībām piedos fakts, ka tajās tiks noskaidroti Latvijas jaunatnes izlases dalībnieki dalībai Eiropas BMX čempionātā.

 

Gods uzņemt valsts čempionātu šogad uzticēts Ventspilij. Šeit ikdienā treniņus aizvada sporta skolas “Spars” jaunie braucēji. Allaž Ventspils piedzīvojuma parka trasē norisinās pašmāju lielākā BMX sacensību seriāla “SMScredit.lv BMX čempionāta” posms.

 

Latvijas čempionāta sacensības ar pirmajiem priekšbraucieniem sāksies pulksten 13:00. Tikmēr izšķirošie daļfināli un lielie fināli gaidāmi pēc pulksten 16:00. Dalībnieki tiks vērtēti kopumā 24 vecuma un meistarības grupās. Elites un junioru grupās sacensībās piedalīsies arī Lietuvas BMX sportisti, kuri sadalīs savas valsts čempionāta godalgas. Latvijas čempionāta sacensībās BMX klubi sacentīsies par kausiem klubu kopvērtējumā.

 

Sacensībās dalību apstiprinājuši arī visi vadošie pašmāju elites sportisti. Galveno favorītu pulkā  vīru elitē būs – Helvijs Babris, Kristens Krīgers, Edvards Glāzers un Filips Krists Rozītis. Tikmēr dāmu grupā uz starta redzēsim abas vadošās Latvijas braucējas – Vineta Pētersone un Vanesa Pētersone.

 

 

 

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

 

Foto: Sanda Tūtere