2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

SIA “VTU Valmiera” piedāvātais alkometra tests pērn veikts 1422 reizes

 2019.gadā SIA “VTU Valmiera” pakalpojumu – alkohola koncentrācijas izelpā mērījumu – iedzīvotāji izmantojuši 1422 reizes, līdzīgi kā 2018.gadā, kad mērījums tika veikts 1415 reizes.

Pakalpojumu piedāvājot Valmieras, Rūjienas, Smiltenes un Valkas autoostā, kā arī uzņēmuma caurlaides punktā Brandeļos Kocēnu novadā, visvairāk tests visās pakalpojuma vietās kopā veikts jūnijā – 213 reizes, bet Valmierā jūlijā – 143 reizes, kā arī Valmierā decembrī – 109 reizes. Mazāk aktīvi iedzīvotāji bijuši septembrī, oktobrī un novembrī.

Iedzīvotāji pakalpojumu visbiežāk saņēmuši Valmieras autoostā un SIA VTU Valmiera” kontroles caurlaides punktā “Brandeļos” Kocēnu novadā – 1031 reizi. Rūjienas autoostā tests veikts 203 reizes, Valkas – 116, savukārt Smiltenē alkohola koncentrācijas līmenis izelpā pērn mērīts 72 reizes.

Pateicamies iedzīvotājiem par atbildīgu rīcību, jo sēšanās pie stūres alkohola reibumā ir bīstama ne tikai transportlīdzekļa vadītājam, bet apdraud arī citu personu veselību un dzīvību!

Atgādinām, ka pārbaude interesentiem pieejama katru dienu SIA “VTU Valmiera” caurlaides punktā (Kocēnu novads, Kocēnu pagasts, “Brandeļi”) no plkst.5.00 līdz 24.00, kā arī Valmieras pilsētas, Valkas, Rūjienas un Smiltenes autoostā iestāžu darba laikā.

Testam izmantoti sertificēti alkometri ar vienreizējiem iemušiem. Rezultāts uzrādīs klientam alkohola koncentrāciju izelpā konkrētajā brīdī, tomēr darbinieks, kurš veiks pārbaudi, nesniegs ieteikumus, kā rīkoties. Tāpat arī SIA “VTU Valmiera” neuzņemas atbildību par klienta rīcību, kas varētu būt atkarīga no pārbaudes rezultāta. Maksa par pakalpojumu – 3 EUR, ieskaitot PVN. Maksa par atkārtotu pārbaudi pēc 15 min – 1.50 EUR, ieskaitot PVN.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste