2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Siguldas kauss 2020

Azimuts OK-Sm BJSS sportists Ilgvars Caune pirmo reizi karjerā izcīna uzvaru vīriešu Elites grupā Latvijas kausa sacensībās.

Visi aktīvās atpūtas piekritēji 2020.gada 15. – 16.augustā tika aicināti uz Līgatnes,  Gančausku  pusi kur “Bundzenieku” apkārtnē notika 2020.gada Latvijas Kausa posms orientēšanās sportā – SIGULDAS KAUSS 2020.  Sacensībās piedalījās vairāk kā 700 dalībnieku.

 

Katru gadu Siguldas kauss ir piedāvājis jaunus un orientēšanās sportam ilgi neizmantotus apvidus – Turaidas , Nītaures, Mores, Braslas pusē. Arī šogad tika veikta jauna kartēšana   ļoti aizraujošā un sarežģītā apvidū – Gaujas kreisā krasta nogāzē,  kurā nekad iepriekš nebija notikušas orientēšanās sacensības.

 Apvidū bija Gaujas senlejas gravas ar neskaitāmiem gravu atzariem, iespaidīgiem klinšu kanjoniem,  jaunaudzēm, diezgan daudz gaišo ātri skrienamo mežu, un daudzveidīgu augu floru.

Šogad līdzīgi, kā iepriekšējos gadus, dalībniekiem tika piedāvāta divu dienu formāta sacensības, pirmajā dienā – vidējā distance, otrajā dienā – garā distance. Orientieristiem šis bija kārtējais pārbaudījums prātam, izturībai un ātrumam, jo apvidus daudzveidība lika nopietni koncentrēties un fiziski strādāt visas distances garumā.

Bīstamas vietas kartē: dažas klintis  sasniedza pat 10-15m vertikālu augstumu un nebija šķērsojamas, tāpēc dalībnieki tika aicināti būt uzmanīgiem un klintīm tuvoties no apakšas vai sāniem, un nekādā gadījumā nemēģināt klinti forsēt pa vertikāli!

Jau ceturto gadu sacensību organizatori sadarbojas ar gaisa balonu pilotu Gunāru Dukšti, kas kartes zīmēšanai pieiet ar ļoti lielu atbildību un precizitāti.

Sacensībās piedalījās  orientēšanās sporta draugi un aktīvās atpūtas piekritēji, sākot no 8 gadu grupas bērniem, līdz 80 gadu grupas veterāniem, kā arī augstas klases sportisti.

 

Sacensībās piedalījās arī trīsdesmit Azimuts OK-Sm BJSS sportistu.

Jau esam pieraduši pie tā ka mūsu kluba elites sportisti mūs priecē ar lieliskiem panākumiem. Izņēmums nebija arī šīs sacensības. Vīriešu Elites grupā divu dienu summā uzvaru izcīnīja grundzālietis Ilgvars Caune.

Savukārt sieviešu Elites grupā otrā vieta smiltenietei Laurai Savickai.

No saviem komandas biedriem centās neatpalikt pārējie.

Divu dienu summā uz goda pjedestāla vēl  tika aicināti par otro vietu Valērijs  Prosolkovs  V21B un par  trešajām vietām  Anda Jaunmuktāne S-16 un Jana Marta Ivanovska S21A.

Kā vienmēr neiztikām arī bez ceturtajām vietām.  Tās izcīnīja Agnese Jaunmuktāne S-16 un  Zanda Stabiņa S-20.

Piektās vietas Tīna Deina  Kukurīte  S-18 un Ieva Godiņa S-40 ,

Sestajā vietā Gunta Dudele S-55.

 Vēl jāatzīmē Kitijas Abulas S-12 izcīnītā otrā vieta  otrās dienas garajā distancē.

Panākumi arī Gaujienas puišiem kas trenējas Smiltenes BJSS

V-18 grupā otrā vieta Austrim Kalniņam un V-16 grupā sestā vieta Uvim Sproģim. Veiksmīgs starts  arī Martai Kalniņai vidējā distancē izcīnot  3. vietu grupā S-14.

Nākošās Latvijas kausa sacensības notiks Smiltenes novadā Kapusilā  22. un 23. augustā kur vienlaicīgi ar Mazās balvas sacensībām notiks arī Smiltenes atklātais čempionāts.

 

Māris Stabiņš

Foto no 1.dienas – Vidējā distance / Photos from Middle Distance (Jānis Līgats | Valdis Janovs)