2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Siguldas rudens

Aizvadītajā nedēļas nogalē Krimuldā norisinājās trīspadsmitais Latvijas kausa posms – Siguldas rudens, kas sezonas kalendārā ir vienīgās sacensības ar masu startu vidējā distancē. Elites grupās uzvaras izcīnīja Līga Valdmane (ZVOC-VBSS) un Ilgvars Caune (Azimuts OK-Sm BJSS).

Sacensības norisinājās atjaunotā kartē, kur Siguldas rudens iepriekšējo reizi bija norisinājies tieši pirms 30 gadiem. Apvidus – Siguldas apkārtnei raksturīgās gravu sistēmas ar stāvām nogāzēm, strautiņiem un purviem.

Vīru konkurencē cīņa par uzvaru bija  spraiga un vietu sadalījums izšķīrās tikai pašās distances beigās. I. Caunem konkurenci lielāko distances daļu sastādīja Jānis Tamužs (Ozons) un Valters Reneslācis (OK Ogre), un visi trīs sportisti bija kopā vēl pie 19. kontrolpunkta. 
 
“Jau pēc pirmajiem trīs punktiem grupā bijām palikuši es, Jānis Tamužs un Valters Reneslācis. Pēc piektā punkta biju iekrājis 20 sekunžu pārsvaru pār viņiem, bet mazliet neveiksmīgāk izskrēju nākamo etapu un atkal bijām kopā. Tā arī skrējām līdz tai distances daļai, kur punktu secība katram mazliet atšķīrās. Man tā bija vienāda ar Valteru, Jānim cita. Sāku beidzot labi justies, bet arī mazliet kļūdījos, tāpēc visi bijām kopā arī pēc šīs daļas. Pēdējā ceļu izvēles etapā izlēmu skriet apkārt kalnam, kamēr Jānis devās taisni pāri. Bijām gandrīz kopā, bet es biju mazliet vairāk atpūties, skrienot apkārt, tāpēc sanāca diezgan viegli aizbēgt,” komentē I. Caune.
 
J. Tamužs finišu sasniedza 45 sekundes aiz uzvarētāja, bet V. Reneslācis bija vairāk kā divas minūtes lēnāks. 

Karte apskatāma ŠEIT.

3.oktobrī jau 48 reizi notika Siguldas rudens. Panākumus guva
Azimuts OK-Smiltenes BJSS orientieristi S-12 grupā 1.vieta Kitijai Abulai.
S-16 grupā 1.vieta Agnesei Jaunmuktānei un 2.vieta Andai Jaunmuktānei.

Labāko 10-niekā savās grupās vēl iekļuva:
Zanda Stabiņa 4.v. S-20.
Emīls Tarass 6.v. V-12.
Marta Morīte 8.v. S-12.
Anete Stabiņa 10.v S-14.
Izcils starts izdevās
ILgvaram Caunem izcīnot 1.vietu vīriešu Elites grupā.
Veterānu grupās arī veiksmīgi starti
Ieva Godiņa 1. v. S-40.
Gunta Dudele 2. v. S-55.
Dace Ikšele 3. v. S-50.
Jānis Biezais 3.v. V-70.
Aldis Lapiņš 6.v. V-65.
Mārtiņš Godiņš 7.v. V-45.
Māris Stabiņš 7.v V-50.
Juris Rudītis 10.v. V-55.

Siguldas rudens rezultāti apskatāmi ŠEIT

Siguldas-rudens-Gunta

Image 1 of 6

3. oktobrī Azimuts OK-Sm BJSS sportisti startēja arī Jaunsardzes sacensībās Vējiņa kauss Kalnciemā. Vecākās grupas zēniem. 1.v. Renārs Kļaviņš. Jaunākās grupas meitenēm 5.v. Elīna Bačka. Vecākās grupas meitenēm dubultā uzvara: 1.vieta Agnijai Caunei un 2.vieta Anetei Annai Strazdiņai.

 

Informāciju sagatavoja,

Māris Stabiņš