2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Siguldas un Aronas kausi orientēšanās

Siguldas kauss

Visi aktīvās atpūtas piekritēji 17. – 18.augustā tika aicināti uz Turaidu, Veižu mājām, kur notika 2019.gada Latvijas Kausa 8.posms orientēšanās sportā – SIGULDAS KAUSS 2019!

Šogad sacensības notika Pasaules Orientēšanās Čempionāta (WOC 2018) kartē un apvidū. Turaidas karti 2018. gadā zīmēja Dagnis Dubrovskis un tā pērn, iespējams, bija precīzākā un vislabāk uzzīmētā karte Latvijā. Par to rūpējās Pasaules Orientēšanās federācija ar daudzajiem inspektoriem, kas laboja un koriģēja ikvienu atrasto neatbilstību. Gala rezultāts ir pietiekami labs, lai ikviens pasaules līmeņa sportists varētu sevi pārbaudīt patiesi izaicinošā Turaidas apvidū, kur Gaujas ielejas labajā krastā aug neskarti, dabiski un tīri gravu un nogāžu meži un priežu sili. Sacensības rīkoja biedrība “Siguldas Maratona klubs & Siguldas Takas” un Latvijas Orientēšanās Federācija. Sacensības atbalstīja Siguldas novada pašvaldība un Krimuldas novada pašvaldība.

Divu dienu summā pirmā vietā, grupā M-16,Smiltenes BJSS audzēknis Austris Kalniņš.

Otrajā vietā Elīna Skopāne, grupā W20, un Otārs Putrālis grupā M45, trešajā vietā Arvīds Nulle grupā M8.

Sacensību rezultāti.

Aronas kauss

24. – 25. augustā Madonas novada Ļūmānos notika kārtējais Latvijas kausa etaps orientēšanās sportā Aronas kauss.

Sacensību apvidus raksturojums: Pārsvarā priežu un egļu mežs kā arī dažāda vecuma jaunaudzes. Dažāda lieluma reljefa formas, vietām mikroreljefs, daudz purviņi. Caurejamība no ļoti labas līdz vietām grūti caurejamam.

Smiltenes novada orientieristi bija pārstāvēti kuplā skaitā. Divu dienu summā uzvaras izcīnīja M65 grupā Aldis Lapiņš , M45 grupā Otārs Putrālis , W40 grupā Ieva Godiņa, kā arī Smiltenes BJSS audzēknis Austris Kalniņš grupā M-16.

Otrās vietas izcīnīja W-50 grupā Dace Ikšele , W-8 grupā Viktorija Broma , M-8 grupā Roberts Zirdziņš.

Trešajās vietās W21E grupā Laura Savicka , W-18 grupā Agnija Caune.

Sacensību rezultāti.

Māris Stabiņš