2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Simboliski atzīmēs Smiltenes pilsētas tranzītielas posma pārbūves projekta noslēgumu

Piektdien, 24.augustā, plkst. 14.00 notiks pārbūvētā Smiltenes pilsētas tranzītielas posma – Gaujas ielas posma no Krāsotāju ielas līdz Atmodas ielai – atklāšana, simboliski atzīmējot projekta noslēgumu, kurā piedalīsies LR satiksmes ministrs Uldis Augulis, AS “Latvijas Valsts ceļi” un VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” pārstāvji, kā arī aicināts ikviens interesents.

Tā kā tuvojas gada tumšākais laiks un jaunais mācību gads, skolēniem sāksies skola un dažādi pulciņi, tāpēc īpaši svarīgi ir atgādināt par satiksmes drošību uz ielām un ceļiem.  Pasākuma laikā ikvienam interesentam būs iespēja kopā ar Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes darbiniekiem un viņu palīgiem atkārtot satiksmes drošības noteikumus, spēlējot spēles, minot krustvārdu mīklas un atbildot uz jautājumiem. Īpaši tiek aicināti bērni un jaunieši. Savukārt VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) pārstāvis praktiski pastāstīs par elektromobiļu ātrās uzlādes procesu, būs iespēja apskatīt  CSDD elektromobili, kā arī uzdot sev interesējošus jautājumus. Pasākums notiks no plkst. 14.00-15.00 Gaujas ielas stāvlaukumā pie elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas.

Tāpat satiksmes ministram vizītes ietvaros plānota tikšanās ar Smiltenes novada domes vadību, lai iepazītos ar pašvaldības īstenotajiem infrastruktūras projektiem un pārrunātu nākotnes ieceres, kā arī klātienē apmeklētu citus būvobjektus, kur aktīvi norit būvniecības darbi.

Jau iepriekš informējām, ka Gaujas ielas posma no Krāsotāju ielas līdz Audēju ielai pārbūves rezultātā ir veikta brauktuves un ietvju nesošo pamata kārtu un seguma izbūve, inženierkomunikāciju pārbūve, veikti labiekārtošanas darbi un uzstādīts satiksmes organizācijas aprīkojums.

Vienlaicīgi ar Gaujas ielas posma pārbūvi, VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD), īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēto projektu “Elektrotransportlīdzekļu uzlādes infrastruktūras izveidošana”, Smiltenē ir izveidojusi vienu no nacionālā līmeņa elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas punktiem. Smiltenes novadā šis ir otrais uzlādes punkts – pirmais tika uzstādīts uz A2 šosejas pie kafejnīcas “Jautrais ods” Launkalnes pagastā. Elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas ir izvietotas uz valsts galvenajiem autoceļiem un lielākajās apdzīvotajās vietās, lai nodrošinātu elektromobiļu pārvietošanās iespējas praktiski visā Latvijas teritorijā. Kopumā šajā vasarā darbu uzsāka 70 uzlādes stacijas. Darbs pie elektromobiļu uzlādes staciju tīkla turpinās, līdz 2021.gadam Latvijā kopumā paredzēts uzstādīt līdz 150 ātrās uzlādes stacijas. Pēc CSDD sniegtās informācijas  šobrīd Latvijā uzskaitē ir jau 404 elektromobiļi. Ik dienu vidēji tiek veiktas 60 uzlādes, kas nozīmē, ka apmēram 16% elektromobiļu lietotāju ikdienā izmanto elektromobiļu ātrās uzlādes pakalpojumu. Atbilstoši Ministru kabineta 2018.gada 12.jūnija lēmumam, maksa par uzlādes pakalpojumu CSDD ātrās uzlādes stacijās noteikta 0,15 eiro minūtē ar PVN. Informācija par pieejamām uzlādes stacijām un to atrašanās vietām atrodama mājaslapā e-mobi.lv.

Projekta “Gaujas ielas posma no Krāsotāju ielas līdz Atmodas ielai pārbūve” realizācijā piedalījās būvdarbu veicējs – SIA “8 CBR”, būvuzraugs – SIA “PRO VIA”, būvprojekta izstrādātājs un autoruzraudzība – SIA “Firma L4”. Kopējās būvniecības izmaksas ir 936709,15 EUR. Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums – “Valsts autoceļu fonds” līdzekļi 315 000,00 eiro. Pašvaldības finansējums – 621709,15 eiro.

Sabiedrības informēšanas nolūkā pasākums tiks filmēts un fotografēts, kā arī šī informācija tiks ievietota Smiltenes novada pašvaldības tīmekļvietnē, informatīvajā izdevumā un sociālo tīklu profilā.

Informāciju sagatavoja:
Marita Mūze
Sabiedrisko attiecību speciāliste