2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Skaistākie Ziemassvētku noskaņās izrotātie īpašumi

Noskaidroti Smiltenes novada domes rīkotās  akcijas „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” laureāti. Darba grupas un iedzīvotāju balsojuma kopvērtējumā par visskaistāko Ziemassvētku noskaņās izrotāto un noformēto objektu Smiltenes novadā 2020.gada Ziemassvētkos atzīti īpaši skaistais Kazeku ģimenes īpašums Blaumaņa iela 25, Smiltenē, gaumīgi un krāšņi izrotātais ziedu veikals “SB Ziedu dizains” Baznīcas laukumā 6, Smiltenē un skaistais traktors pie privātmājas “Lejasmālejās”, Palsmanes pagastā.

 

Labāko noformējumu autori tiks godināti personīgi ar atzinības rakstu, saņemot simbolisku un praktisku dāvanu no Smiltenes novada domes – īpaši šai akcijai veidotu latvju zīmes (Akas zīmes) gaismas dekoru, ko turpmāk var izmantot Ziemassvētku noformējumu papildināšanā. Pašvaldības pateicības rakstus par piedalīšanos saņems visi akcijas dalībnieki.

Akcijas mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus radīt Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu katram savā mājā, pagalmā un darbavietā ar oriģināliem rotājumiem. Akcija noslēdzās 5. janvārī un, balsošanā kopsummā tika izvirzīti 31 objekti, no tiem 10 iedzīvotāju pieteiktie un 21 darba grupas izvirzīts. Akcijas dalībnieku skaits šogad salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir aptuveni divas reizes lielāks.

Smiltenes novada domes Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine kopā ar darba grupu atzinīgi novērtē iedzīvotāju un uzņēmumu radošo pieeju savu objektu izrotāšanā: “Šogad iedzīvotāji ir ļoti pacentušies izrotās savus īpašumus. Ir daudz jaunu pārsteigumu, kurus redzot aizraujas elpa, rodas brīnumainā svētku sajūta. Daudz skaisti izrotātie īpašumi liecina, ka svētki tika svinēti savādāk, radot tos pašu mājās, radot prieku saviem tuviniekiem. Novadniekiem ir svarīgi radīt svētku noskaņu savā pagalmā, sētā, pilsētā, uzņēmumā. Akcijas dalībnieku veikums bija ļoti atšķirīgs, oriģināls un katrs ar savu īpašu stāstu. 

Gribējās apstādināt mirkli redzot Kazeku ģimenes mājas skaistumu, Blaumaņa ielā 25, Smiltenē.

Īpašnieces Solvitas Bāliņas veikums ir kā paraugs par gaumīgiem Ziemassvētku rotājumiem pie ziedu veikala “SB Ziedu dizains” Baznīcas laukumā 6”, Smiltenē, kas iepriecina daudzu garāmgājēju sirdis šajā tumšajā laikā.

Krāšņais traktors “Lejasmālejās” Palsmanes pagastā apbūra katru garāmbraucošo. Paldies ikvienam akcijas dalībniekam, kas piekrita piedalīties akcijā un ar savu gaumīgi izrotāto īpašumu radīja īstu un neatkārtojamu svētku sajūtu iedzīvotājiem Smiltenes novadā! ”

 

“Šis gads atkal ir bijis īpašs, jo iedzīvotāji ir gatavojušies Ziemassvētkiem vēl jo vairāk, izrotājot un izgaismojot savas mājas un pagalmus. Smiltenē šogad īpaši izcēlās daudzdzīvokļu māju balkoni, kas mirdzēja savā starpā saskaņoti. Šogad liels prieks arī atrasties pilsētas centrā, jo uzņēmēji ir bagātīgi izrotājuši savus skatlogus un ēkas un kopā ar pilsētas egli, rotājumiem un uzsnigušo sniegu, tie veidoja Ziemassvētku stāstu un noskaņu. Visvairāk no akcijas dalībniekiem mani priecēja māja Blaumaņa ielā 25,Smiltenē un ziedu veikals “SB Ziedu dizains” Baznīcas laukumā, īpašs bija arī izgaismotais traktors lauku mājās “Lejasmālejas” Palsmanē. Apbraukājot novadu, varējām redzēt, ka māju pagalmi ir bagātīgi rotāti un izgaismoti visos pagastos. Katru gadu Ziemassvētkos Smiltenes novads iemirdzas aizvien vairāk un rada īpašu svētku noskaņu,” vērtē darba grupas dalībniece Zelma Mičule.

 

Smiltenes novada dome pateicas visiem novada iedzīvotājiem, kuri atsaucās aicinājumam iedegt Ziemassvētku un Jaunā gada gaismiņas savos logos un pagalmos, izdekorēja skatlogus un lodžijas, kas radīja īpašu svētku sajūtu Smiltenes novadā, padarot šo tumšāko laiku nedaudz gaišāku gan sev, gan apkārtējiem. Paldies iedzīvotājiem, kas iesaistījās objektu vērtēšanā, par tiem balsojot pašvaldības sociālajā vietnē.

Aicinām iedzīvotājus arī turpmāk “neturēt sveci zem pūra”, bet gan aktīvi iesaistīties akcijās un lepoties ar savu veikumu, jo ikviens izrotātais īpašums rada kopējo Smiltenes novada svētku noskaņu!

 

 

Akcijas “Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā”

darba grupa